Marskatterna lever rövare


Det beror antagligen på min envisa förkylning att jag är uppe så här dags och blir vittne till ett antal marskatters parningsförberedelser. Men vittne och vittne, jag ser dem inte men de hörs.

Min egen lilla kattsambo hör dem också, och hon är jättenyfiken, men nu är hon steriliserad så hon förstår nog inte vad det handlar om, bara att det är katter som lever rövare. Det är väl så det kan gå när man har fönstret på glänt, och jag störs inte av ljudet eftersom jag är vaken och hostar.

Bilden antyder att katterna ägnar sig åt romantik, men så romantiskt är det faktiskt inte. Det låter mer som en kamp på liv och död, och den dominerande hankatten är den som för sina gener vidare. Av någon mystisk anledning så slåss även hanen och honan, det verkar korkat kan jag tycka. Eller bakvänt i alla fall, är de överens så borde de dra sig undan till närmaste buske, men icke. Tjut, vrål och fräs, och så kan de hålla på i timmar..

Får jag inte någon effektiv hostmedicin av doktorn idag så lär jag gå på Systembolaget och köpa något. Whiskey slår rimligen ut hostreflexen ett tag, det är nödvändigt eftersom jag börjar tröttna på hostan.

it Andra om: , , , , , , svt ab dn svd


4 svar till “Marskatterna lever rövare”

 1. Även om de är kastrerade kan katter så här års drabbas av våldsamma ”hormonsvall”. Våra tre ”kastratsångare” brukade, till grannarnas förtrytelse, sjunga ”smäktande kärleksserenader” för traktens honkatter från balkongen. De brukade vid dessa tillfällen kallas för ”Fålhagens Pavarotti, Domingo och Carreras” :)

 2. Kastrerad innebär att Felin tappar intresse för kattpojkars frieri och steriliserad att det inte kan bli några kattungar. En kvinna med många barn kan ju låta sig steriliseras men knappast kastreras.

  Och när vi ändå är inne på ämnet medicin så be att doktorn skriver ut Cocillana-Etyfin. Bäst är den att ta innan man lägger sig så slipper man all hosta under hela natten.
  Garanterat.

  • Jag känner igen namnet, men jag gillar inte den, man blir såsig i huvudet av den.. Dessutom skickar de mig till ”infektionsavdelningen” vilket betyder att de inte kan utesluta influensan..

 3. Katter är ärligare än människor , De döljer inte sina känslor
  Katter fysisk och sexuellt utvecklas inom ett år medan människan når motsvarande löptid på 15 år

  Dessa fina djur tycker om att ha uppmärksamhet när de para sig och skäms inte för sina handlingar