Kattefnatt och Dagens bild


Jag håller inte bara på med bloggen och Twitter, i natt såg min lilla kattfröken Felin till att jag fick gå upp och sopa och dammsuga. Hon drabbades av ”Kattefnatt” runt 02.30 vilket resulterade i att en tallrik åkte i golvet.

I normala fall brukar hon sova bredvid mig, men inatt hade hon väl för mycket spring i benen gissar jag. Det började med att hon mördade det snöre som jag brukar använda när jag leker med henne, hon studsade runt på golvet och fem kilo katt låter rätt mycket om den är på det humöret.

Hon rusade runt hela lägenheten och gjorde fantomlika hopp, bland annat upp i sängen. Uppenbarligen hade jag glömt att leka med henne igår, något som kan få konsekvenser. Just nu ligger hon och sover här på skrivbordet, jag har nämligen ”bäddat” åt henne här med en gammal morgonrock som hon gärna använder som säng. Skulle jag inte ha gjort det så hade hon suttit och tittat på mig länge och väl, nu är den sortens beteende enbart till för att berätta att hon är hungrig.

Nyss satt hon och kollade in småfåglarna, hon sitter inte och klapprar med tänderna som katter så ofta gör, men kommer det duvor eller kajor så piskar hon våldsamt med svansen, hackspettar väcker också hennes känslor betydligt mer än småfåglar.

it , , , , , , , , , ,


13 svar till “Kattefnatt och Dagens bild”

 1. Känner igen scenariot Jinge. Har också en katta här hemma, men visserligen inte på mäktiga fem kilo. Men hon har tillräckligt många kilon för att ibland nattetid föra ett hemskt levande. Speciellt sommartid då insekter har en förmåga att ta sig in i huset. Ett antal blomkrukor har fått stryka på foten i kattans fotspår. Men man får ta det onda med det goda. I skrivandes stund ligger hon bakom min skärm och spinner så att jag knappt hör Aljazeeras rapportering. Kattan lystrar till namnet Trinity. Ett namn som min son gav henne efter en av karaktärerna i filmen Matrix.

    • Fast min lilla sambo hoppar inte efter amplarna. Förrexten så VET jag inte att hon väger fem kilo, hon är normalstorlek och är betydligt lättare än min förra misse, elake Måns..

 2. Vi har också gjort oss av med blomkrukor och smalfotade prydnadssaker.
  Kan det ha varit månen som gjorde din lilla katta vild och galen?

 3. Hade en gång en katt och en pelargonia.
  Pelargonian kom med tiden att likna en hög flintskallig palm med en krona av blad, t o m med blommor, på toppen.
  Katten åt upp bladen nerifrån och pelargonian flydde uppåt.
  Jag överdriver inte då jag påstår att den (växten lyckligtvis, inte katten) blev minst 170 cm hög. Troligen ett fall för Guinness Rekordbok. Måste någon gång fråga exet om hon har bilder kvar med mina 180+ cm bredvid som jämförelse.

 4. Den katten var nog f ö den fegaste eller kanske mest pacifistiska katt jag sett. Utanför vårt fönster i Aspudden fanns ett entretak till en nedlagd biograf. Förträfflig plats för katten att sola på. Hennes problem var småfåglarna. Kom gråsparvarna för nära drog hon sig in genom fönstret igen.
  Kompisar berättade att de sett ett kul foto på Moderna Museet av katten solande utanför fönstret och mina nytvättade jeans hängande på tork i fönstret.

 5. Jag såg en gång katten angripa ett annat djur. Tyvärr var det en geting. Stackars katten kom ut från under sängen, efter en lång stund, med en svullen nos. Hon gjorde inte om misstaget igen.

 6. Påtal om något helt annat:
  SVT1 Mjölkpallen pågår just nu.
  Lars molins skrönor är ovärderliga.ZC7P