Dagens Bild – en busig katt


Felis catus, Felin, Kattefnatt, Huskatt

Besökare på denna hemsida drabbas från och till av något som jag brukar kalla kattbloggningar. Det handlar helt enkelt om att jag är intresserad av den sortens husdjur, Felis catus, eller huskatt på svenska.


Min lilla kattsambo heter Felin
och hon drabbas varje dag av s.k. ”Kattefnatt”. Alla som bor med en innekatt vet precis vad det handlar om, katten far fram högt och lågt som ett skållat troll. Det gör min lilla sambo också, och det här är en gammal bild från ett sådant tillfälle. På något sätt får jag för mig att hon mäter mig med tassarna för att se om hon kan fånga mig kanske. Så här gör hon nästan varje dag när hon är på det humöret, ofta nog hoppar hon jämfota från golvet och slår tassarna i väggen drygt en meter upp.

Sådant kan katter få för sig när de drabbats av kattefnatt. Inte undra på att jag också kallar henne för ”Busan”. Youtubevideon visar en annan vanlig variant som jag får vara med om nästan varje dag…

Andra om: , , , , , , , , i t AB1

[tags]Kattefnatt, Felis catus, Dagens bild, Katter, Felin, Busan, Djur, Husdjur, Huskatt[/tags]


13 svar till “Dagens Bild – en busig katt”

  • Fast Felin är inte lika våldsam. Hon sätter igång och fiskar efter mina tår under täcket istället om jag inte vaknar. DET funkar alltid.. :-)

 1. Min ena katt fiskar också efter tår… det är lite jobbigt när man är morgontrött.
  Iofs inte lika jobbigt som mammas katt (som jag passar just nu) – han är en stor klump på säkert över 8 kilo och med en riktigt sträv tunga. Han kommer upp och slickar mig i ansiktet eller i nacken och oavsett hur jag vänder och vrider mig så hittar han någonstans att slicka… det går inte att sova då. :P

 2. Härlig bild! Ska publicera en bild på min gamla Semlan. Hon älskade att dricka te med mjölk tillsammans med min ex tidigt om morgnarna innan jag klev upp.

 3. Fick ett upprört mail fr god vän i dag. Hennes son har flyttat hemifrån. Utanför hans dörr sitter dag efter dag en katt som säger ”hallå där, släpp in mig, jag bor här” Men den killen vill av olika skäl inte ha katt. Varför gör man så? Om man flyttar och inte kan/vill ta med katten så? Varför gör man så?
  Även jag har en katt, han flyttade hit alldeles av sig själv! Han bara kom och anpassade sig!

  • Hennes son har skyldighet att ha ansvar för katten. Plocka in katten och lämna den till polisen med uppgift om vem som äger den.

 4. Själv kan jag inte uttrycka mig i detta ämne. Men Smilla Katt kan. Hon är vuxen, och tämligen stabil i humöret, men två eller tre tidpunkter på dagen drabbas hon av samma fnatt. Vilda rusningar, krukor hamnar i golvet och mattor skrynklas, soffor klöses och under dem kan hon som en blixt hasa sig fram med ryggen mot golvet. Ofta sker detta i samband med att matte kommer hem. Ett slags glädje, men lika gärna mitt i natten då vi andra sover. Med en katt vet man aldrig. Just nu sitter Smilla längst upp i en cypress och spanar efter fåglar. Tio meter upp. Men flyga kan hon inte, tur för pippi. Man får gratulera till en fräcker katt, alla borde ha en sån sambo. Uno

 5. Viket underbart foto på Busan Felin : ) visst ser det ut som hon mäter något, undrar vad hon tänkte just här : )

  Filmsnutten är toppen, har sett den många gånger och blir lika full i skratt varje gång. Har lagt märke till hur många leksaker som ligger utspridda vid sängen i filmen, så såg det ut hos oss också för ett tag sedan. Numera när vi går och lägger oss gömmer vi vissa leksaker för annars får våra kissemissar för sig att mitt i natten förvandla vår säng till rena rama Liseberg : )

  • Jag har små träkolor som man använder i Boule (”lillen”). Dessa gömmer jag på kvällarna, om jag hittar dem, för annars sätter hon igång att leka mitt i natten. Massiva träkulor låter himla mycket nattetid.. :P