100 procent Kattbloggning

I eftermiddag var jag uppe i centrum och handlade och såg två flickor med något lurvigt i instoppat i ett tygstycke. Precis som vanligt så måste jag kolla eftersom det fanns anledning att tro att det var ett litet djur.

Det var det, en fem veckor gammal kattunge. Tjejerna berättade att kattmamman vägrade att ge sin unge mat, alternativt så hade hon ingenting att ge den. Matte hade satsat på att försöka rädda den lilla missen, men normalt ska en kattunge vara tolv veckor innan man skiljer den från mamman.

Tyvärr så tror jag att oddsen för att den lilla katt-
ungen ska överleva är mycket små. Matning med nappflaska varannan timme är det som gäller i nu-
läget, men det allra bästa vore att hitta en annan katt med ungar och försöka smuggla in det lilla livet i den matkön. Hur det ska gå vet jag inte, men jag ska hålla tummarna för att det går vägen och att den lilla katten ska få ett låångt och bra kattliv. En engagerad matte är i alla fall en bra början även om det bara kan betraktas som ett försök, men hellre det än att bara avliva det lilla krypet. — intressant Andra om: , , , , t

  6 comments for “100 procent Kattbloggning

 1. Mia
  30 september, 2009 at 18:26

  Men gud, fem veckor. Då måste den matas ofta, och dessutom helst sova innanför mattes tröja eller pyjamas. Men vilken fin färg på ögonen. Jag ska också hålla tummarna!

 2. Anders
  1 oktober, 2009 at 00:53

  Frågan är om man inte borde ha avlivat en så liten kattunge i det läget?

  • 1 oktober, 2009 at 02:06

   Under alla omständigheter skulle jag ha väldigt svårt att göra det.

 3. Boris
  1 oktober, 2009 at 01:27

  Vackert…! Det går att föda upp nyfödda isbjörnsungar som ratats av sina föräldrar så varför skulle det inte gå att föda upp en 5 veckors gammal kattunge?

  När du ändå håller på, vore det inte på sin plats att uppmärksamma det undermåliga och skamliga svenska djurskyddet? Djurens Vänner gasar ihjäl katter och vår stolta regering företrädd av jordbruksminister Eskil Erlandsson som tänker skjuta ihjäl dem små stackarna… Vad har hänt med vårat ”djurälskande land?? I Tyskland är det förbjudet att ta livet av hemlösa katter och hundar. De hamnar alla på hem och förmedlas till människor med hjärtan. Vad har folk i hjärtat här?

 4. 1 oktober, 2009 at 01:34

  Det är inte ovanligt att uppfödare räddar valpar, om tiken dött eller bli sjuk och inte kan dia, och det brukar gå bra, så varför skulle det inte gå att rädda en kattunge? Fast visst, det kräver lite arbete, och det bästa är att sondmata den.

 5. Mikko
  2 oktober, 2009 at 11:06

  Boris:

  Djurens vänner har väll kollat på vad PETA gör

Comments are closed.