Uri Gopher och Palestina

Uri Gopher heter en israelisk ung man som i denna sång berättar hur han känner inför den berättelse som är den rådande i Israel.

Uri Gopher/Youtube: ”A personal perspective on what it feels to raise a child in Israel, for a Jewish-Israeli who does not buy into his country’s Ethos and who wants no part in the continued self-defeating denial of responsibility to the tragic fate of the Palestinian people.”

Möjligen är det personer som Uri som gör att man ibland kan känna lite hopp om mänskligheten. Marvan tipsade mig om videon och skrev i sitt e-postmeddelande ”- Sången är översatt till engelska så alla kan förstå, jag blev rörd när jag lyssnade på den, det är kanske bra att publicera videon någon gång om du tycker att det är lämpligt.”

Det är alltid lämpligt att publicera musikstycken som detta. Det visar att det bakom den hårda polariseringen finns tänkande och kännande människor, det förstår givetvis alla att det gör, men det är tyvärr så sällan de släpps fram. De har så svårt att tränga igenom mediebruset…

intressant Andra om: , , , , , svd dn1 ex ab1 t

  4 comments for “Uri Gopher och Palestina

 1. catarina
  6 december, 2009 at 19:45

  Det är just det här som behövs. Andra röster från Israel. För dom finns. Kanske lösningen på problemet visar sig den dag när israelerna själva börjar protestera mot occupationen och det sätt som palestinierna blir behandlade på? De flesta israeler vet för litet pga av en välorgansierad sionistisk och rasistisk propaganda.
  Bollen ligger i Israel. Palestinierna har vid det här laget försökt allt. Slåss inte slåss, prata, tiga etc.

 2. Matte
  6 december, 2009 at 20:36

  Tänk ändå om hälften av israelerna vore som han.

 3. Henrik
  6 december, 2009 at 23:02

  Läs på kommentarsreglerna! Förstår du inte, be mamma förklara! / Jinge

 4. Michael Persson
  7 december, 2009 at 17:07

  Henrik, min mamma har förklarat, har din gjort det ?

Comments are closed.