Upprop från Ship to Gaza

Skriv under uppropet här och sprid vidare!

http://www.namnlista.se/ship-to-gaza-skydda-rachel-corrie/

Upprop från Ship to Gaza

Ship to Gazas försök att bryta Israels illegala och omänskliga blockad ledde till att flera fredsaktivister dödades av israeliska kommandosoldater. Ännu står blockaden kvar, och så länge den gör det kommer vi fortsätta att sända fartyg med humanitär hjälp via internationellt vatten och Gazas territorialvatten, helt i enlighet med internationell rätt.

Just nu stävar det irländska fartyget ”Rachel Corrie” från Freedom Flotilla vidare mot Gaza. Hon var det första fartyget att lägga ut från sin hamn på Irland, men fick tekniska problem och hann aldrig i kapp de andra i flottan. Hon beräknas nå Gaza inom de närmaste dygnen.

Vi kan inte låta ett land diktera villkoren för sjöfart på internationellt vatten och på andras territorialvatten. Det finns alla skäl att tvinga Israel att respektera internationell rätt. Både utrikesminister Carl Bildt och EUs utrikesminister Catherine Ashton har fördömt såväl Israels blockad mot Gaza som angreppet på Ship to Gaza och de andra skeppen i Frihetsflottan. Nu är det dags att sätta kraft bakom alla uttalanden.

Därför uppmanar vi Sveriges regering och EU att:

– kräva av Israel att man omedelbart återlämnar Frihetsflottans fartyg och last så att vi kan fortsätta vår färd mot Gaza,

– visa sitt fulla stöd för och skydd till fartyget ”Rachel Corrie” under dess färd till Gaza,h

– uppmana alla medlemsländer att ignorera Israels blockad av Gaza genom att själva skicka humanitärt bistånd sjövägen.

Ship to Gaza-Sverige

Kontaktperson Mikael Löfgren: +46 707983643

i Tags: , , , , , , , svd1234 ab1234 dn12345 ex1234 dagen gp svt t

  20 comments for “Upprop från Ship to Gaza

 1. Pelle
  3 juni, 2010 at 08:35

  Kommentarsregler? Vad är det för skit?

  • 3 juni, 2010 at 08:42

   Det är sånt som ni israel-haverister inte kan förstå…

 2. nature
  3 juni, 2010 at 08:48

  ”Nästa gång sänder vi hundra båtar, vad ska Israel göra då? Atombomba oss?”
  Ett citat från den nyss hemkomna Henning Mankell.
  Själv har jag varit, eller är, aktiv i Ship to Gazas manifestationer, inte minst ekonomiskt, och det stödet kommer jag inte att överväga trots Israels versioner av händelseförloppet och jag uppmanar samtliga här att också stödja projektet ekonomiskt.

 3. Micke
  3 juni, 2010 at 08:49

  DN – USA föreslår att Israel, för att undvika en internationell utredning, själv utreder den blodiga räden mot Gazakonvojen och tillsätter amerikanska observatörer.

  :-)

  • Martin Forsman
   3 juni, 2010 at 17:16

   Säger ju det mesta om USAs minst sagt märkliga syn på både sin egen roll men framförallt på omvärldens syn på Israel. Kan i o f s bli svårt att hitta ’opartiska’ individer för att undersöka denna händelse. Alla som inte omedelbart känner avsky inför Israels groteska övervåld är enligt mig fullständigt känslokalla.

 4. nature
  3 juni, 2010 at 09:09

  Vad som kommer att ske är att världssamfundet ställer krav på Israel och därför också på USA. Det trycket kommer att öka väsentligt nu. Titta bara på Turkiet, som en mycket, mycket viktig strategiskt partner för BÅDE USA samt Israel i regionen. Den inhemska opinionen i båda USA samt Israel står alltså mot den övriga världen. Ett sådant scenarion har vi ALDRIG tidigare skådat. FORTSÄTT därför att stöda Ship to Gaza – för naturligtvis har herr Mankell helt rätt. Hjälp därför till att ekonomiskt stödja projektet och se till att 100 nya båtar som. Kommer denna konvoj dessutom att eskorteras av Turkiskt militär, så står Israel inför valet att antingen starka ett krig i regionen eller böja sig. Allt handlar om USA nu!

  Jag tror att Obamaadministrationen är maktlös inför Israel göranden olch låtanden; ty ställer sig USA inte bakom Israel, försvagas hans administration ytterligare. Gör administrationen tvärtom, så isoleras USA och Israel. – Det kan i sin tur leda till Krig.

  • N
   3 juni, 2010 at 09:33

   Enligt en amerikansk diplomat som intervjuades på aljazeera för ett par dagar sedan så ringde Obama Netanyahu hela tre gånger samma dag som nyheten om attacken på frihetsflottan exploderade. Jag kan mycket väl tänka mig hur de samtalen lät. Amerikanerna är trötta på Israel. Mossadchefen dagan skall enligt SVTG ha sagt: Israel är en börda för USA idag.

   Och igår kunde man se demonstrationer i USA med plakat: Inte en dollar till, till Israel. Amerikanerna vill inte hälla skattepengar över en stat som är främsta anledningen till det hat som växer mot dem.

 5. Pingback: Måns H
  • Jens
   3 juni, 2010 at 11:35

   De ligger inte lågt, kika bara på Aftonbladets och Expressens kommentatorsfält, eller diverse webforum. De försöker desperat få det här till StG fel.

   • Sammi
    3 juni, 2010 at 18:37

    Jag tror inte att så många ”haverister” får komma till tals på denna blogg…

    StG var förvarnade att konvojen skulle stoppas. Israelerna skulle aldrig låta skepp angöra gazaremsan utan att inspekteras innan, att tro någonting annat är i mina ögon naivt. Hamas är deras fiende, man måste se till att inte fienden kan få övertaget.

    • 3 juni, 2010 at 19:58

     Jag tror inte att så många ”haverister” får komma till tals på denna blogg…

     Jodå, men de ljuger ju så förbannat. Det går inte diskutera när en part hela tiden ljuger eller ger olika slags prov på ren rasism.

 6. Fredrik
  3 juni, 2010 at 10:23

  Israel-Haveristerna har egna bloggar. / Jinge

  • Mats
   3 juni, 2010 at 10:52

   Ja det är otroligt vad mycket skit de skriver. Jag fattar inte att de kan hålla på att ljuga sådär. Haverister är rätt uttryck, det är mycket träffsäkert.

 7. Jan B
  3 juni, 2010 at 13:51

  Jag undrar vad som hänt Dror Feiler? Han var ju också med ombord på någon av båtarna Ship To Gaza, och blev väl också fängslad som dom andra när båtarna kom i land i Israel. Jag har inte sett någon notis någonstans om vad som hänt honom? Någon som vet??

  • 3 juni, 2010 at 14:17

   Han fick en skada i ansiktet när en israelisk soldat trampade på honom enligt någon tidning. Inte allvarligt men blodvite.

 8. Jan B
  3 juni, 2010 at 15:13

  Jo, det har jag läst. Men jag undrar varför han tydligen inte har kommit med dom andra tillbaka hem till Sverige än? Är han kvar i Israel än och i så fall varför?

  • 3 juni, 2010 at 15:19

   Han är nog på väg hem, tänk på att det blev 600 extra flygpassagerare…

 9. Jarmo Palomaa
  3 juni, 2010 at 15:29
 10. mimmi
  3 juni, 2010 at 17:44

  Återigen, använder Israel sin exceptionalitet och vägrar de journalister som var ombord att få komma ut och berätta sin version. Detta känner vi igen från Gaza. Så fungerar dagens ”demokratiska” Israel när de ska få ut sin version…

  At least 60 journalists were aboard flotilla, most still held

  http://en.rsf.org/israel-at-least-60-journalists-were-02-06-2010,37646.html

  Sppriiid detta!

 11. Josef
  3 juni, 2010 at 22:06

  Senaste israeliska lögnen var om en co-pilot på ett Turkish Airlines plan som vart utslängd från cockpit av den turkiske kaptenen enligt Jerusalem Post . Självklart gavs inga källor eller namn på inblandade , när turkiska tidningar skrev om incidenten gick SHGM (turkisk luftfartsstyrelsen/verket ?) ut och berättade att ingen pilot med israeliskt medborgarskap har tjänstgjort på turkiskt civilflyg.

Comments are closed.