Tzipi Livni – Försvunnen?

Bloggens arabisktalande ”korrespondent” meddelar:

– TV-bolaget Aljazeeras representant i London meddelar nu i arabiska Aljazeera att brittiska myndigheter igår utfärdade en arresteringsorder mot Israels förra utrikes-
minister Tzipi Livni för krigsförbrytelser.

Jerusalem Post: “A British court on Monday issued an arrest warrant for Opposition leader and former foreign minister Tzipi Livni, Channel 10 reported, citing an Al-Jazeera report. The warrant was issued for ”war crimes” when she was foreign minister during Operation Cast Lead in the Gaza Strip last winter.

Both the Foreign Ministry and Livni’s office said they were unaware of an arrest warrant against the Kadima chairwoman. Livni’s planned trip to the UK was not canceled for fear of arrest, her office said, but rather was called off some time ago due to unrelated reasons.”

Den brittiska regeringen har ännu inte kommenterat uppgifterna, inte heller den israeliska. Livni skulle delta i en konferens till stöd för Israel. Den brittiska polisen har sökt efter Livni men inte funnit henne. En del menar att hon ändrade sig och inte kom, andra säger att de sett henne på hotellet där konferensen äger rum. Nyheten om arresteringsordern sägs ha blivit omskriven i judisk press i London. (Allt enligt arabiska Aljazeera)

Jerusalem Post Haaretz

intressant Andra om: , , , , , , , , dn svd ab dagen Läs oxo: anna annarkia k&å loke rödam scraber johan kim anarkisterna t

  13 comments for “Tzipi Livni – Försvunnen?

 1. Palestinier
  14 december, 2009 at 17:52

  Det finns motstridiga rapporter om hennes vistelseort , Man säger att hon var i London när domstolen utfärdade arresteringsorder
  Tzipi Livni planerade att tala vid Jewish national funds 2010 i London och skulle träffa premiärminister Gordon Brown

  Polisen i London besökte en bostad där Livni ansågs vara där men utan att hitta henne , Om hon var inte i London då skulle domstolen inte har utfärdat arresteringsorder
  Man fråga sig varför Storbritannien låtet henne komma in om hon skulle arresteras , Inget europeiskt land vill eller våga arrestera en Israelisk krigsförbrytare , så gott som alla europeiska länder har stött Israels krig i Gaza och de är inte bättre än Israel

  • Christer W
   14 december, 2009 at 20:22

   För varje krigsförbrytare som fälls så kommer den första israeliska allt närmare. Det kommer inte i längden att låta bli att fånga och döma israeliska krigsförbrytare för annars kommer de övriga domarna uppfattas som illegitima av allt fler människor runt om i världen ifrågasätta domstolen och dess opartiskhet.

 2. Torsten (orginalet)
  14 december, 2009 at 18:48

  Men vad fan. Varför hänga läpp?
  Det här verkar ju vara riktigt goda nyheter!

 3. N
  14 december, 2009 at 20:08

  Hennes kontor lät meddela att hon sköt upp besökert till London men inte av rädsla för att bli arresterad. Själv har hon dock inte synts till ännu.

 4. XA
  14 december, 2009 at 20:13

  Har just hör Shitrit uttala sig. Han blev jävligt upprörd över att man jämförde mord på palestinier med nazisternas härjningar. Man kan inte jämföra några palestiniers död med 6 miljoner judar. Men de dödade palestinierna var inte några, de var 1400 varav de allra flesta civila, mest barn, kvinnor och gamla. Men det var lönlöst.

  Han skröt om att man såg till att ändra den spanska lagen och att man nu jobbar på att ändra lagen i andra europeiska länder.

  Man blir jävligt provocerad. Lagarna om krigsförbrytelser kom ju till på grund av förintelsen. Men nu när offran blivit bödlar skrotar man de lagarna. Schyst!

  • 14 december, 2009 at 20:23

   Han skröt om att man såg till att ändra den spanska lagen och att man nu jobbar på att ändra lagen i andra europeiska länder.

   Sa han just så?

   Att Israel sett till att ändra den spanska lagen??

   • Mäster
    14 december, 2009 at 20:30

    Sade man just så kan man ju undra hur vissa israeler är konfigurerade å huvudets vägnar?

   • XA
    14 december, 2009 at 20:52

    Ja, exakt så sa han. Det kommer att sändas i repris inatt så de som kan arabiska kan titta och spela in. Aljazeera, arabiska, programmet heter ”Bakom nyheterna”..

    Han sa att man ska se till att inga nationer ska få jaga andra nationers medborgare och inte bry sig om brott som inte begåtts på deras egna territorier. Den arabiske juristen sa men hur ska ni då få tag i nazzar till krigsförbrytare, ni har ju just fångat in en nittioåring. Det var då som han blev upprörd över jämförelsen mellan mord på paletinier och mord på judar. Man kunde nästan höra att det kokade i studion. Både programledaren och den andre gästen såg och hörde på honom med sådan avsmak att man inte kunde missa det om man så var blind.

  • AR
   14 december, 2009 at 20:54

   Förstår inte hur i helvete finner européerna sig i att israelerna talar å deras vägnar jämt. Att dessutom ändra på deras lagar måste minst sagt kännas förnedrande.

 5. Paul Rimpler
  14 december, 2009 at 20:27

  Du har dragit en massa lögner här så du är inte välkommen. / Jinge

 6. Röde Condoren
  14 december, 2009 at 21:54

  En annan israel som undvikit att åka till Storbrittanien är general Aviv Kochavi, så det finns anledning att säga ”Welcome to UK, Mrs. Livni”.

  Båda fruktar nämligen att komma till Storbrittanien eftersom de kan gripas och åtalas för människorättsbrott.

 7. fofo
  15 december, 2009 at 11:00

  det märkliga är att ingen dagstidning i sverige rapporterar om arresteringsorder som är utfärdad på henne.

  • Sniff
   15 december, 2009 at 13:27

   Ja man vill väl inte ha Israels bandhundar flösandes i nacken, dessutom om man säger a får man lov att säga b det är förklara varför. Dessutom dyker omedelbart frågan ”Varför gör vi inte samma sak i Sverige?” och då blir det bara för mycket. Så bättre att låtsas att det regnar.
   Vifta gärna med svenska flaggan, berätta om för andra hur bra allting är i Sverige, var stolta men till sist och syvene är det handling som räknas.

Comments are closed.