Minst SEXTON döda i Ship to Gaza


Nu på morgonen så berättar olika media att Israelisk militär hissats ner från helikoptrar till båtarna som ingår i konvojen Ship to Gaza. Det sägs att tre aktivister är dödade och ett stort antal är skadade. Aljazeera livestremar på adressen http://www.aljazeera.net/channel/livestreaming och enligt uppgift har man visat flera bilder på blodiga fredsarbetare.

Stämmer uppgifterna så har Israel gjort ett oerhört misstag, har man trott att man kan döda fredsaktivister så har man definitivt överskattat folks fördragsamhet med nationen.

Uppdatering: TV4 uppger nu att internationella nyhetsbyråer säger att isrealerna dödat tio fredsaktivister.

Forts: Aftonbladet säger minst tio dödade och trettio skadade, svenskar med ombord.

Just nu: Hundratals turkar samlas runt Israels konsulat/ambassad i Ankara och turkisk är på väg för att säkra ordningen.

Jag följer själv ett par nyhetskanaler och läser internationella nyheter. I nuläget så är väldigt få uppgifter bekräftade, men jag väljer att citera etablerade mediesidor, men hinner inte i alla lägen med att lägga in länkar. Sedan är det för tidigt att spekulera om vad som nu kommer att hända, men vi kan konstatera att detta inte gagnar Israels anseende i världen. Det seglar upp som förstanyhet överallt i nuläget.

Mer info kommer…

i Tags: , , , , ab ex svd dn ex svd dn t


24 svar till “Minst SEXTON döda i Ship to Gaza”

 1. israel har ingen somhelst rätt att döda och överfalla fredliga aktivister ute på palestinskt vatten!

 2. Israel stormade fartygen med hjälp av fallskärmssoldater , de sköt skarp och urskiljningslös
  Två aktivister dödades och 60 skadades många allvarligt

  Aktivisterna viftade med vita flaggor för att visa att de inte är beväpnade och att de har kommit på ett humanitärt uppdrag men israelerna sköt mot de
  Israel störde kommunikation och fartygen tappade kontakten med omvärlden
  Solidaritet gruppen försökte vädja till omvärlden för att rädda de skadade människor men kontakten bröts av Israel

  Ingen vet vad som pågår just nu

  • Neej, Chriter, de har satt tre ubåtar med kärnvapen ombord utanför Irans kust. Hoppas iranierna sänker varenda en!

 3. Jag har för mig att det inte är första gången fredsaktivister har blivit mördade av IDF. Jag vet att de har mördat FN-personal också, för dem är inget liv heligt verkar det som.

 4. Turkarna samlas runt konsulatet i Istanbul. Israeliska ambassadören är kallad till den turkiska stasledningen men inte dykt upp ännu.

 5. De senaste nyheterna säger att 10 aktivister har dödats och 70 skadades
  Attacken kom samtidigt från fallskärmssoldater och mariner med skarp ammunition och tårgas

  Turkiet regering sitter i ett krismöte för att ta ställning på Israels attack mot dess fartyg

 6. Jag fattar fortfarnde inte varför värden låter israel diktera vilkor som dom själva vill.
  värden har så dåligt samvete sen värdskriget att dom låter israel göra som dom vill.
  var är rättvisan,FN,EU,USA, men israel styr även dessa instanser.
  dom borde skämmas och göra något

 7. Gazas en och en halvmiljon ivånare ber i alla moskéer och genom alla högtalare i hela remsan för dem som finns ombord men det hjälper nog inte så mycket. Hade det funnits någon att be till så hade banditstaten inte fått hållas över huvud taget.

  Jävla mördare till pirater och rövarband!

 8. Den israeliska militärradion meddelade att antalet döda har stigit till 15 och över 50 skadades bland de två israeliska soldater , det ena av de knivhöggs och den andra fick stryk

 9. Kräv av din riksdags politiker att de tar avstånd och bojkottar apartheid staten.
  Min tolerans mot sionister börjar ta slut.
  Ingen som vet om någon aktion i Göteborg??

 10. Nu har Israel skitit i det blå skåpet på riktigt, Jag hoppas att alla länders ledare reagerar på det här. Det visar bara vilket jävla rövarband som styr Israel.

 11. Israels ledning är ju helt sjuka i huvudet!

  Att ge sig på hjälparbetare inklusive internationella politiker, nobelpristagare och förintelseoffer på internationellt vatten när de bara gör passivt motstånd och har hjälp som mål är politiskt självmord för Israel. Hoppas att omvärlden reagerar kraftfullt! Som vanligt befarar jag dock att den kristna högern i EU med m och kd i ledband kommer att rösta emot alla former av resolutioner i EU. Carl Bildt måste reagera kraftigare än att bara kalla in ambassadören till UD!

 12. SOLIDARITETSMANIFESTATIONER MÅNDAG 31 MAJ Stockholm: Manifestation 18.00 på Sergels Torg. Malmö: Manifestation 18.00 på Gustav Adolfs torg. Göteborg: Manifestation 18.00 på Gustav Adolfs torg. Jönköping: Manifestation 18.00 i Rådhusparken. Uppsala: Manifestatin 17.00 Stora torget.