WordPress 2.7 släppt


I förra veckan skrev jag att nya WordPress skulle släppas den 6:e december, det var fel, det var WordPress.com och de som har sina bloggar där som fick den nya versionen då.


Jag har kört den nya WP 2.7
på min testblogg i några veckor, något som jag gjort med blandade känslor. Orsaken var, som vanligt höll jag på att skriva, att jag var missnöjd med det nya gränssnittet på administrationssidan. Det finns alltid en tröskel som man måste ta sig över då det handlar om större förändringar. Den tröskeln har jag kommit över nu när jag har kört de olika ”Release Candidates” som släppts, och idag med den skarpa 2,7 så är jag nästan lyrisk.

Nästan skriver jag därför att jag ännu inte kommit underfund med hur jag ska få själva skrivytan att bli större. Den är i nuläget för liten, en effekt av att man nu har två kolumner, en på varje sida. Det problemet är nog möjligt att åtgärda bara jag hittar var man ska ställa in det. Men trots denna fundering så tycker jag att programmerarna har lyckats över förväntan. Programmets gränssnitt känns genomarbetat och vettigt, och det gör givetvis ingenting att det dessutom är mycket snyggt.

Uppdateringen gick som den brukar, bus-snabbt, dessutom var det ingen av mina sexton installerade plugins som verkade få fnatt. Och syns denna bloggpost så gick det tydligen att publicera nya bloggposter också. it


Andra om: , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Wordpress, WP 2.7, Bloggosfären, Gränssnitt, Buggar, Utseende, Administratören, Ögongodis, Användbarhet, Backup, Skräptecken, 4 december, Internet, Bloggar, Blogg[/tags]


3 svar till “WordPress 2.7 släppt”

 1. Jo nog var det lite ovant att jobba med den nya panelen alltid. Men det är ju bra mycket snyggare än det tidigare. Lättöverskådligt. Jag gillar den nya snabbfunktionen för nya inlägg men ser att man kan få helsida för nya inlägg om man går på ”posts” och ”add new”.
  För oss som skriver lite längre inlägg är nog helsidan att föredra men jag ska försöka använda mig av ”quick press” också, kan vara lite roligt.

 2. Ett hack för att fixa större skrivyta (och mindre sidebar). Leta rätt på global.css i …/wp-admin/css

  Lägg in:

  .inner-sidebar {
  float: right;
  clear: right;
  width: 240px;
  position: relative;
  }

  Eller den width du vill ha…