Polis och en krämarregering

Idag var jag och sonen iväg en sväng in till centrum, han skulle byta en vara i en affär och jag tänkte ta några vinterbilder förställande ett Fjollträsk täckt av snö, mycket snö.

Till att börja med så var det lite äventyrligt att promenera. Ingen har gjort någonting åt gång och cykelvägarna, men det har kommit 20-30 cm snö, minst. Det betyder att det blir rätt så jobbigt att ta sig fram utan skidor, vare sig här på gården eller på de större stråken för gående och cyklister är det plogat och på pendeltåget så var det fullt av – poliser.

Jag har aldrig sett en uniformerad polis på tåget förut, men nu var det ungefär tio stycken i samma vagn. Dessutom stod de i grupp och talade med varandra, och jag som trodde att de reste med tåget för att visa allmän-
heten att de finns. Då borde de ha spritt ut sig över hela tåget. I media har man sagt att orsaken är terroristat-
tentatet, polisen ska bli synligare nu i julhandeln. En passagerare muttrade något om att Reinfeldt hade kommenderat ut dem för att inte företagen ska bli lidande på grund av minskad handel, och det är nog närmast sanningen.

Att motivet skulle vara att regeringen vill måna om medborgarna är förstås önsketänkande, Reinfeldt var orolig för att handeln skulle minska, har vi en krämar-
regering så får vi givetvis en krämarpolitik.

Egentligen skulle det vara intressant att se vad som skulle hända om nittio procent av medborgarna beslutade sig för att dra ner på både presentköpande och mat-
frosseri. Den borgerliga regeringen skulle antagligen bli galen av ilska, kanske skulle de ta våra skattepengar och dela ut dem till företagen helt öppet, i stället för att som nu gynna privatiseringar genom att realisera ut skolor, daghem, äldreboenden, bilprovning, apoteken och annat som i första hand borde skötas av samhället.

En effekt vore ju förstås att mellandagsrean skulle bli kanonbra, företagen tvingades sänka priserna rejält, men som sagt, det är ju bara drömmar. Men visst ligger det en hel del i påståendet från medpassageraren, inte skulle en massa poliser åka pendeltåg i tjänsten ifall det inte var för att regeringen prioriterade handeln framför allt annat.

it , , , , , , , ex ab svd

  6 comments for “Polis och en krämarregering

 1. 19 december, 2010 at 19:50

  Har också noterat den ökade närvaron av poliser lite här och var i stan, sist jag gick på Drottninggatan stod det t.ex. en polisbil i varje korsning. Vid Åhlens satt ett gäng och tryckte i piketbussen.. Men jag undrar vad det egentligen gör för skillnad? Om någon vill smälla av ytterligare en bomb så skulle jag inte riktigt påstå att det blir svårare av att det står poliser överallt, enda skillnaden blir ju att han eller hon tar en massa poliser med sig i smällen och det känns ju inte riktigt bra det heller. Så vad är grejen?

  • 19 december, 2010 at 19:56

   Som jag skrev, företagarna ska inte förlora på bomben…

 2. nature
  19 december, 2010 at 19:51

  Vi delat alltid ut julklapparna på nyårsafton i och med att barnen firar julafton hos mamman. Detta är ett praktiskt/ekonomiskt upplägg, ty julklapparna kostar bara hälften så mycket EFTER julen.

  Känner du dig inte extra trygg Jinge när du ser polisen i tunnelbanan? Män i din ålder brukar bli mycket konservativa med ropa på polis för det allra minsta : -)

  • 19 december, 2010 at 19:58

   Nä, inte direkt. Och jag ropar inte på polis. Jag väntar till jag fyller 65, det sker inom ett år så då…

   Jag ska möjligen skaffa mig en käpp som jag kan använda mot tonåringar, typ… :-)

 3. 19 december, 2010 at 22:18

  Det är bara att sälja ut polisen…

 4. Rickard
  20 december, 2010 at 20:34

  Bloggreklam förbjudet!

Comments are closed.