Men Sagerska palatset då?


Nu kommer nyheten att paret Reinfeldt ska separera, eller snarare – redan har separerat. Det lär skrivas en del om detta framöver, möjligen är det enda som kan slå detta om det plötsligen skulle meddelas att Victoria och Daniel separerar, eller kungen och Silvia.

SVT: ”Statsminister Fredrik Reinfeldt och hans hustru Filippa separerar, uppger statsministerns presschef Roberta Alenius i ett pressmeddelande.

Pressmeddelandet skickades ut till flera nyhetsredaktioner på onsdagskvällen.

”Här kommer ett mail för att informera er om att Fredrik och Filippa Reinfeldt har separerat. Fredrik Reinfeldt kommer att vara folkbokförd på familjens gemensamma bostadsrättsradhus”, stod det… …-Allt ni behöver veta finns i pressmeddelandet, säger Sebastian Carlsson till SVT.”

Det vore alltför enkelt att tillföra en mer eller mindre elak kommentar till detta faktum, men jag avstår det. Och det ska alla som kan tänkas kommentera detta göra också. Jag släpper inte fram nedlåtande kommentarer till just denna blogg-
post.

@jinges Men Sagerska palatset då? Jag kan tänka mig att hyra det… #svpol #reinfeldt

(En kul parentes, just nu kommer det många besökare från ”klaranatet/sv/statsradsberedningen/”, undrar om jag blir uppringd snart av någon tjänsteman som undrar hur mycket jag är beredd att betala… :-P)

it Andra om: , , , , svt sr dn svd ab12 gp


37 svar till “Men Sagerska palatset då?”

 1. Livet i Sagerska palatset är nog det som knäckte äktenskapet? Läste något om att de frös och att huset var i dåligt skick innan renoveringen. Beklagar att kärleken tog slut. Varje skilsmässa är tråkig tycker jag.

 2. Med tanke på att de båda har väldigt framskjutna politiska positioner så är det inte så konstigt att det slutar så här. Det finns kanske en, ännu okänd, bakomliggande faktor till uppbrottet men samlivet får det svårt när de gifta tu är ifrån varandra så pass mycket som de två har varit.

 3. Det är oftast värst för barnen. Jag tror inte att det finns några lyckliga skilsmässor.

  • Det är nog sant det Sara. Har själv separerat, med tre barn ,och vet vad det innebar, mer än väl. Jag säger att det tar si så där 2 – 4 år innan allt sätter sig, det till bästa. Deras söner springer omkring och festar samt slåss på stan och föräldrarna är aldrig hemma och är dem de så bråkar dem bara och som lök på laxen så kommer här separationen.

   Jag tror att moderata eller socialkonservativa människor ser karriären som en mycket viktig samt attraktiv egenskap när de söker en livspartner. Nu kanske det går upp för paret Reinfeldt att det är regnbågen de jagat i hela sina liv och när de landar, inser att de levt i en illusion av lycka.

   • Det är kanske därför den äldsta sonen – 18 år – redan har flyttat hemifrån.
    Han bor i Solna och är nyvald MUF-ordförande där.

    • Wow … Imponerande måste jag säga. Mina barn är exakt i samma ålder, alla tre, och du förstår inte hur stolt man är som förälder. Synd kanske att det just blev Moderaterna…men, men…För somliga går ljuset aldrig upp, för andra gör det upp först när de man släckt det för dem ;-)

 4. Det kanske är en fråga om ”damage control”.
  De har börjat inse att Filippas utförsäljningar till kompisar kommer att avslöjas snart och för att inte det ska kladda av sig på vår store landsfader så klipper de banden.

  • ”JonasB” har säkert rätt. Min första tanke när jag såg nyheten. Ärendet med utförsäljningen är så vitt jag vet polisanmäld. Statsministerns hustru i ett sådan sammanhang! Dock är skadan redan skedd och fäster på honom hur han än vänder sig.
   Ulla Johansson

  • Det kan också vara så att det är ”damage control” i så motto att Rajraj fått mycket kritik senaste tiden och beskyllts för att vara trött och initiativlös med mera. Då får vi förklaring till att han inte varit på topp här. Vad tvingas man inte göra när man går kapitalets ärenden, då är en skilsmässa en liten struntsak som pressekreteraren får hantera regisserad av slingerbulten shlingman.

   Så nu får vi sluta kritisera Rajraj för det är ju såå synd om honom. Och skäms alla tidningsmurvlar som skrivit illa om honom.

  • finns nog någon tom lokal efter vårdval stockholm som är billig:)

   alltid tråkigt när sånt här händer, speciellt för Fredrik som förlorar ministerposten 2014…

    • då kommer dom nog flytta ihop igen, med tanke på minister pensionen Freddan kan hämta ut så kan de nog glida jorden runt ett par varv och lösa problemen.

     där har du föresten något riktigt jävligt att klaga på, pensionen för riksdagsmän och ministrar, när en arbetare säger upp sig från sitt eget jobb efter 30 år, hamnar de i ”karantän” i ett par veckor och får inga pengar, när en riksdagsman slutar efter en handfull år så får de möjligheterna att leva gott, då snackar vi GOTT jämfört med en metall arbetare.

     trodde förövrigt att min första kommentar skulle vara för stötande, men chansade ändå:p

     • Lustigt att DU har signaturen Alfons när den faktiskt passar bättre för Fredrik Reinfelt som ser ut som Alfons Åberg.

 5. Och bakom de berömda familjernas såpaintriger fortgår nedmonterandet och avpolleterandet av fattiga, i Sverige. Men för all del, svenska folk, bry er mer om kungafamiljen och ”Freddes” privata liv, än om politikens verkningar. Snart nog drabbas även ni av deras lönesänkande planer. Förklara sen för era barn o barnbarn som aldrig får den chans ni en gång fick, varför ni röstade som ni gjorde. Det finns en massa små partier med fräscha idéer som inte är (m) eller (s). Prova dem och se om de har någon bättre plan än nuvarande ledning.

  • Ja,helt rätt.

   Ingen av dom kommer att kontrolleras av FK eller AF,dom har så dom klarar sig.

   Och i ärlighetens namn må dom få ha sitt privata liv ifred!

   (Iaf så länge dom inte fuskar med bostadsbidrag,VAB,sjukskrivningar,svartarbete,mutor etc etc hemska saker,hyresbidrag,olaga gåvor,mutresor,nepotism,olaga hot…..mm mm).

   Ja ja,jag behagar skämta!

 6. Reinfeldt vill skilja sig därför att han har blivit kär i Stefan Löfven, giftermålet är planerat till september 2014.

   • Jo, fast ett äktenskap med Reinfeldt 2014 närapå garanterar en kommande barnaskara av små vapenfabriker och kärnkraftverk, vad förmår fru Löfven av detta?

 7. Vad då nedlåtande!? Är ingen glad o skrattande person (mår oftast hyfsat bra ändå) Har erfarenhet av egen o andras separationer….ingen lätt sak. Men i detta fall så bröt jag ut i ett befriande gapskratt. Den perfekta familjen separerar!!! Det var av olika anledningar först igår jag såg ”nyheten” alltså 8 mars. Tänker på alla kvinnor som stannar i dåliga äktenskap av ekonomika skäl. Filippa slipper dessa bekymmer!
  Tanten

 8. (obs, inte ironi) Med tanke på vad rajrajs politik åstadkommit så borde väl ett naturligt användningssätt för sagerska kunna bli ett boende för hemlösa, de fåtal andra sådana som finns är ju redan utnyttjade till bristningsgränsen. Radhuset finns ju kvar för herrn och frun borde väl uppskatta att i likhet med många andra i staden få hosta upp ett antal miljoner för en liten mysig etta inom tullarna.