Försommardag med sirener


Igår var jag och sonen ute och promenerade i värmen. Vi gick från Östra Station till Centralen, via lite avstickare, det tog tre hela timmar. Vi upptäckte tidigt att det låg en polishelikopter på 3-400 meters höjd, praktisk taget stilla.

Vi spekulerade närmast om vad det handlade om, bankrån eller något annat spektakulärt. När vi vek av från Östermalmsgatan och gick nedåt Stureplan så fattade vi, fast det satt långt inne. Plötsligen var stan fylld av sirener, det kom massor av polisbilar med blåljusen påslagna, och framför dem flög nu helikoptern. Det vi inte visste var att Prins Charles var ute i Frescati någonstans, och att han hade sällskap av en motvillig monark.
Men det var en lustig promenad, många bilder togs men jag visar bara två här. En bild tycker jag är särskilt intressant, det ser nämligen ut som han som kör bilen är samma person som gillar kaffeflickor, men bilden är inte tillräckligt tydlig för att jag ska vara det minsta säker, men det ser ut så. Men jag undrar om polisen verkligen skulle tillåta en sådan sak, men han skulle säkert tycka att det var roligt själv.

Däremot så stötte jag på en annan kung, Karl XII. Han var säkerligen inte motvillig, men så gick det som det gick också. Men det var efter att vi gått Biblioteksgatan och sett den maskerade man som åkte omkring på en Segway, eller vad de heter.

När vi kom fram till Kungsträdgården så hade jag förväntat mig att massor av folk skulle sitta och sola sig, icke det. De sitter och tittar på sina mobiler, det som folk annars gör i tunnelbanan har blivit huvudsyssla för dem som väljer att sitta i solsken en stund, det är helt otroligt så själlöst det verkar, jag baxnar.

Jag undrar hur lång tid det tar innan man börjar tala om mobilmis-
sbruk, kanske det kommer dyka upp behandlingshem för dessa mobil-
missbrukare. Troligen finns det redan mängder av sådana hos kronofogdemyndigheten, folk som helt tappat fotfästet och måste vara tillgängliga dygnet runt. Kanske de twittrar och sänder sms hela tiden, jag vet inte. Det finns Gps-appar som kan visa var man befinner sig exakt, som sänder ut det på Twitter. Men hur intressant kan det vara egentligen?

it Andra om: , , , , , dn1 svt ab1 svd1


4 svar till “Försommardag med sirener”

 1. En bra sak med mobilen är att om man är i nöd så kan dom placera adressen ganska noga.

  Mobilmissbruk har nog funnits i några år för att inte tala om snabba ”handlån”.

  Personligen ringer jag och tar emot samtal med mobilen.

  Resten kan jag sköta hemifrån.

 2. Vi var nere vid Stureplan vid lunchen, det var massor av polisbilar som körde med sirenerna på. Och massor av civila polisbilar, jag fattade inte heller vad det var som hände.

 3. Jag har en urmodig Nokia, har för mig att den heter 3310, på sin tid för kanske 10 år sedan, världens mest sålda telefon. Telefon används för att ringa eller ta emot samtal.

  • Jag har en gammal Sony-Ericsson, den allra minsta modellen. Jag har den alltid med mig, men sist jag ringde nåt med den var 2011 tror jag. Den är alltid avslagen…