Stormens namn får bli Märta-Louise!


———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———->

Nu avslöjar Aftonbladet att vårt brodersfolk inte döper stormeländet som nu drar in över landets södra delar. Och det beror på att den inte blåser tillräckligt starkt – i Norge!


Det har vi för att vi kallar dem broderfolk
, eller hur? Givetvis bör vårat svenska SMHI få döpa stormar fortsättningsvis. Möjligen ska man välja namn på annat sätt, personligen kan jag tänka mig mans och kvinnonamn ur sittande regering. Fast vid närmare eftertanke, hur skulle det se ut med en storm som döptes till Carl, Fredrik eller Maud?

För övrigt kan jag berätta att vinden även tilltar här på ostkusten, men än så länge är det bara 6-8 m/s och det är inte mycket att hänga i julgranen. Men hoppet är det sista som överger en fulvädersfantast. AB DN SvD Min förra post

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Väder, Busväder, Fulväder, Kuling, Storm, SMHI, Bohuslän, Småland, Skåne, Växthuseffekten, Klimat[/tags]


6 svar till “Stormens namn får bli Märta-Louise!”

  1. Det fläktade lite här på ostkusten vid fyra i morse men nu verkar det ha lugnat ner sig. Får se om vinden ökar senare på dagen.

  2. Det gör det nog. Maximum lär inte komma förrän efter 13.00 stod det någonstans. Och sedan varar det till långt in på kvällen. Och det lär kli kulingvindar, i alla fall i byarna.

  3. Vi var faktiskt uppe i 20m/s i Stavsnäs på sen eftermiddag. Nu regnar det också och det känns som ett riktigt busväder. Ovädret började först när lufttrycket vände och började stiga hastigt. I norra småland är det strömavbrott nästan överallt. Över 55000 abonnenter var utan ström ett tag.

  4. Nu på kvällen ökar stormen! Det knakar i vardagsrumsfönstret som vetter mot väster och det har mätts 26m/s här i Stavsnäs enligt SMHI.

  5. Nu har det lugnat ner sig och toppnoteringen blev 27m/s i Stavsnäs. Det är strömavbrott på Ingarö, Vindö, Runmarö och diverse andra öar här omkring.

  6. Det är inte så att norrmännen döper ”våra” stormar, utan SMHI har valt att ha kvar det prosaiskt klingande formatet av datum (artonde-januari-stormen t.ex.), och därför använder sig de svenska medierna av norske DNMI:s namn istället för att det ser bättre ut i tryck, men det är alltså inget officiellt egentligen :)