F.ö. tycker jag att det är trist att vara sjuk


Idag har jag hälsat på doktorn, hon visste att berätta att jag har lunginflammation så nu har jag redan startat min penicillinkur som ska pågå i dagarna tio.

Själv var jag lite orolig för att det var influensa, antingen den vanliga eller svinpesten. Nu har jag iofs vaccinerat mig varje år med tanke på min hjärtstatus, men jag tänkte att det kanske inte är något fullgott skydd, men det sade hon att det är, i alla fall nästan.

Rent konkret innebär det att jag kommer känna mig bättre på onsdag/-
torsdag och jag kommer känna mig helt frisk redan till kommande helg.

Hostan är hyfsat väl åtgärdad med en dundermedicin vars övriga effekter är lite oönskade, Coccilana-Etyfin, en effektiv hostdämpare men man blir lite seg av den, men den gör det en hostmedicin ska göra.

it Andra om: , , , ,


20 svar till “F.ö. tycker jag att det är trist att vara sjuk”

   • Morfinet, enligt läkaren på akuten vi fick uppsöka mitt i natten…
    Har du fått sådant ont av den meducinen tidigare så var uppmärksam och försiktig. Normalt frågar läkarna om man har gallproblem när de skriver ut soppan.

    • Jag behöver bara hälften av normaldosen av morfin. När jag hjärtopererades och hade lämnat tillbaka morfinautomaten så behövde jag smärtlindring vid ett tillfälle som var stressfullt för personalen, så en annan syrra n den vanliga fick ge mig dosen vilket innebar att jag gick på moln ett par timmar. Jag kände det som om jag kunde promenera hem från KS, fyra mil i december… :-) Syrran gav mig helt enkelt normaldosen för 80-kilos män, jag blev påtänd som en örn… :-/

     • Hehe, inte för inte som det heter ’mår fin’…
      Ur det perspektivet är det kanske oxo delvis begripligt att vissa personer ägnar sig åt bruk av diverse droger…

  • Bra dessutom, Sveriges vackraste doktor hade jag, från Mellanöstern nånstans.. :-)

   (nu kommer nog feminister att hacka på mig… Men var det inte SÖS som annonserade efter syrror med TV-utseende?)

   • jo det stämmer! :)
    personligen skulle jag inte driva igenom en sådan kampanj med det budskapet, men jag hyllar ”idén” att anspela på snygga sköterskor (som du kanske vet ser många välutbildade män just ”sjuksköterskor” som mycket attraktiva kvinnoyrken för påtänk partner).

    • ”som du kanske vet ser många välutbildade män just ”sjuksköterskor” som mycket attraktiva kvinnoyrken för påtänk partner”

     Nej det visste jag inte, jag är själv tämligen välutbildad men har aldrig valt partner utifrån hennes yrke. Och bland män med samma antal år inom universitetsvärlden så har jag aldrig mött den sortens attityder.

     Däremot har jag sorgligt nog fått tillbringa ett antal veckor på sjukhus och inser att yrket som sådant verkar dra till sig mycket kompetenta kvinnor, och de sista åren även män.

     Varför menar du att just välutbildade män skulle attraheras av just sjuksköterskor?