Berglin och Svininfluensan

Att svininfluensan väcker en massa uppmärksamhet är knappast förvånande. Folk talar nästan inte om något annat än H1N1 idag, något som givetvis media bidrar till.

Enligt min uppfattning har vi två satirtecknare i landet som står i en klass helt för sig själva, det är paret Berglin i Svenska Dagbladet och Hans Lindström. Paret Berglin skriver jag för att jag har läst någonstans att Berglin är en figur där även hustrun är medförfattare även om hon inte sköter tecknandet. Här citerar jag en av fyra rutor, men den bör ses i sin helhet så besök SvD för att se sidan, länken finns i bildtexten under bilden.

Det är fullt möjligt att även andra tecknare har uttryckt sig på temat, men i så fall har jag missat det. Skicka gärna en länk i kommentarsfältet så att även andra får ta del av det.

berglinSe hela Berglins teckning i SvD

intressant Andra om: , , , , , SvD1 DN AB1 Se hela Berglins teckning i SvD t

  5 comments for “Berglin och Svininfluensan

 1. Pingback: Anders E Larsson
 2. ina
  8 september, 2009 at 11:41

  ”…..med en frostrand av Swix Blå” Berglin är bara underbar:-D!!!

  • 8 september, 2009 at 12:19

   Jepp. Lade de inte ut det på nätet så finge man väl prenumerera… :-P

 3. Morris
  8 september, 2009 at 18:52

  Hej Jinge. I dag fick vi information om vaccination mot Svininfluensan på jobbet. Företagshälsan bjuder på gratis vaccination (när de får den) för alla anställda. Infon vi fick om vaccinet lyder som följer, och jag citerar: ”Vaccinet inehåller ägg och kvicksilver (mängd ungefär som en halv portion insjöfisk) Vaccinationen kan ge mer lokal biverkan än vaccination mot vanlig säsongsinfluensa. 40-50% av personerna som vaccineras får lokal rodnad, svullnad. Ömhet och 40-50% får feber” slut citat.

  Då inställer sig spontant ett par frågor:
  Hur mycket ägg, och framförallt kvicksilver innehåller en halv portion insjöfisk?

  40-50% av personerna som vaccineras får lokal rodnad, svullnad. Ömhet och 40-50% får feber – Vad är då vitsen med att vaccinera sig?

 4. Sniff
  8 september, 2009 at 21:34

  Berglin och Lindström gör briljanta alster!
  Att sammanfatta vardag, politik och komplexa frågor och göra humor och satir av det, det är konst.
  Sponsra dom genom att köpa deras album.

Comments are closed.