Zlatan en belastning för Barcelona

Zlatan Ibrahimovic har minst en allvarlig belastning, och det är hans egen agent. Han har fnattat runt varenda journalist och spridit en massa lösa påståenden omkring sig i en omfattning som skadat Zlatan, en skada som FC Barcelona säkerligen finner allvarlig eftersom den också drabbar klubben.

AB: ”Sandro Rosell valdes i söndags till ny ordförande i Barcelona och verkar vilja rivstarta sitt nya jobb. Den tillträdande ordföranden har haft ett möte med tränaren Pep Guardiola och de ska då ha pratat om framtiden för klubben och spelartruppen. Det viktigaste på mötet var Zlatan Ibrahimovic framtid. Guardiola skulle enligt Sport inte ha något emot om svensken lämnade klubben men inser svårigheterna med att få till en affär.”

Har man en agent som sprider rykten som en gödselspridare så känner klubben givetvis av det, om man i varje spansk tidning hittar kontroversiella uttalanden om klubben och en av deras stjärnor så tröttnar man givetvis. Är det dessutom så illa att spelaren ifråga presterar ytterst ojämnt och från och till verkar vara loj, likgiltig och dåligt motiverad så blir inte saken bättre.

När det gäller Zlatan så finns det dock en hake, och det är en allvarlig sådan. Han var extremt dyr för klubben och man är givetvis angelägna om att försöka få tillbaka så mycket pengar som möjligt. Att han är en gudabenådad spelare har ingen betydelse när han själv ibland talar om att lägga av med toppfotbollen, och när han inte förmår att tända ens inför varannan match. Det i kombination med en hopplös spelaragent avgör saken tror jag.

I vanliga fall tvivlar jag på alla rykten som går kring Zlatan, men den här uppgiften tror jag är korrekt. Vi får kanske se honom i en engelsk klubb ett tag, men det skulle inte förvåna mig om han gör slag i saken och helt lägger av med toppfotboll. Det vore trist men jag kan inte påstå att jag skulle bli förvånad.

—————
För övrigt tycker jag att SVT och TV4 borde se till att använda en annan typ av mikrofon till sina TV-kommentatorer. Ljudet från dessa vuvuzelas måste dämpas ytterligare, annars kommer de att tappa publik.

i , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd t

  3 comments for “Zlatan en belastning för Barcelona

 1. Bosse B
  16 juni, 2010 at 15:48

  Som jag skrivit tidigare så är det väldigt underligt att zlatan har raiola som agent…för mig är det ju ett tecken på att zlatan tycker alla raiolas utspel är helt ok…. annars hade han ju bytt agent eller sagt till raiola att sluta sprida massa dynga… men efter som raiola fortsätter så måste ju det av någon konstig anledning betyda att zlatan inte har något emot det… den stora frågan är VARFÖR?

  • 16 juni, 2010 at 15:55

   Det kan man fråga sig, men faktum kvarstår, Zlatan är på väg ut i kylan…

 2. 16 juni, 2010 at 20:33

  Hörde på radion idag, det finns nu ett sätt att stänga ute oljudet. En snubbe på SR hade läst på om tutorna och lyckats filtrera bort frekvensen. De spelade upp ett klipp där tutorna var med och senare samma klipp där de var borta. Bara att kräva av TV att de filtrerar bort just den frekvensen alltså. Fullt möjligt.

Comments are closed.