Zlatan bör säga nej

Idag väntas besked från Zlatan om han är beredd att sänka sin lön med fyrtio miljoner om året för att komma till Milan, och det budet hoppas jag att han avvisar.

Simon Bank/Aftonbladet: ”I går slängde Adriano Galliani upp 40 miljoner euro på ett bord och fick Barcelona att acceptera budet, i dag säger Zlatan själv med all sannolikhet ja till att sänka sin lön och skriva på kontraktet. Det vore förstås lätt att se det som en framgång för alla parter, eftersom både Barcelona, Zlatan själv och Milan vill se honom på Milanello framöver. Men det här är ingen framgång. Om Ibrahimovic skriver på tar han, för första gången sedan han lämnade Malmö FF:s juniorlag, ett karriärssteg som inte går uppåt och framåt.”

I princip kan man hävda att det då blir Zlatan som får betala för att Guardiola inte vill ha honom i laget och Simon Bank har rätt när han säger att det i så fall blir Zlatans första steg i en karriär som går utför från och med nu. Det vore synd eftersom han har mycket kvar att ge. Zlatan behöver inte mer pengar, men problemet är FC Barcelonas. Vill de ha en mycket dyr spelare sittande på bänken så är det upp till dem. De kan också välja att försöka lösa problemen och det kan mycket väl vara så att det är Guardiola som behöver bytas ut.

Rent konkret så betyder en flytt till Milan att Zlatan kom-
mer att ta det som ett misslyckande. Även om han säkerligen inte skulle erkänna det ens för sig själv så är det precis så det är. På sikt kommer det i värsta fall motivationen att påverkar, och kanske glädjen över att spela. Och det är just den spel-

Zlatan

glädjen som publiken gillar så skarpt, även om han är långt från bollen så kan han klacka in den i mål på ren vilja, helt unikt. Pengarna klarar han sig utan, men vad blir konse-
kvenserna för honom personligen om han byter klubbtröja?

it , , , , , , , ab123 ex123 dn12 svd

  6 comments for “Zlatan bör säga nej

 1. Isa
  27 augusti, 2010 at 10:59

  Du har helt rätt. Zlatan ska inte behöva betala för att någon (Pep Guardiola?)inte kommer överens med Zlatan som var skapade historia när han kom till Barcelona.

  Nej! Han borde i sådan fall kräva ytterligare 40 miljoner i lön då det är ett steg neråt i karriären.

  Hade det varit jag så hade jag krävt att spela med RM eller stannat kvar i FCB. Real Madrid har ju flera av världens bästa spelare och samtidigt finns det spelare som kan utvecklas något enorm (ex. Di Maria o Mesut Özil)

 2. Ante
  27 augusti, 2010 at 11:47

  Vad är detta för nonsens? Han behöver väl inte BETALA för att gå till Milan. Han får lägre inkomst men det är väl inte riktigt samma sak.
  Det kanske finns en anledning till han blir bänkad så ofta. Visst, Zlatan har gjort bra matcher i FCB men faktum är att dom är bättre med han på sidan av plan pga av att han inte riktigt passar in i deras snabba spelsystem då Z gärna vill hålla på bollen lite o utmana o dribbla lite.
  Om Z vill behålla sitt marknadsvärde bör han gå till en klubb där han får spela 90min varje match o visa vilken fantastisk spelare han är.
  Många andra lag skulle dessutom kunna bygga sitt spel kring Z, men FCB har redan visat att dom har ett bra spelsystem o skall inte ändra det för en enskild spelare.

  • Isa
   27 augusti, 2010 at 14:00

   Om det nu är så att Pep inte klarar av att använda de spelare han har på bästa sätt samt att han gör sig ovän med en en person som kostar över en miljard (Lönen + övergångssumman) då ska inte Zlatan byta ner sig vad gäller lön samt klubb.

   Har de personliga problem så får de lösa dessa utanför fotbollsplanen. Tycker att man borde vara professionell vid den nivån.

   Zlatan har gjort en otrolig bra första-säsong i FCB. Han var nog den bästa spelaren eller bland dom absolut bästa spelarna i höstas. Avgjorde El Clasico samt slog ut Arsenal i Champions League. Han platsar utan tvekan i Barcelonas startelva. Jag tror dock att han skulle spela bättre i lag som spelar ett balanserat/offensivt 4-4-2 system typ RM.

 3. Johan
  27 augusti, 2010 at 12:54

  Helt rätt har du, PEP som ska bytas ut inte Zlatan…dem där katalonerna har ju mobbat Zlatan sedan dag 1.

 4. Jonas
  27 augusti, 2010 at 16:35

  Att gå till Milan vore för dom flesta ett uppköp men inte om man går från Barcelona. Zlatan har dock knappast så många säsonger på absolut toppnivå kvar. Därför kan det vara en god idé att välja klubbyte om han vill spela mycket. 2 eller max 3 säsonger, sen så blir det nog nertrappning i USA alá Beckham, Henry, Ljungberg och CO.

 5. Stefan
  27 augusti, 2010 at 21:11

Comments are closed.