Ibras Cojones

För ett tag sedan, när diskussionen om Zlatans relation till Pep Guardiola började, så fick jag en kommentar som jag strök direkt, dessvärre skrev jag inte ut den eller sparade den på annat sätt. Problemet med kommentaren var att den inte följde de regler för kommentarer som jag har satt upp, en udda detalj var att den var skriven på god svenska men från – Spanien.

Det bor eller vistas många tusen svenskar i Spanien och kommentarer därifrån är långt ifrån ovanliga, på rak arm så vet jag minst tre personer som bor där permanent som brukar kommentera från och till, dessutom har jag tidigare använt en plugin som visar en liten nationsflagga vid kom-
mentaren, en flagga som markerar ursprungslandet i bloggprogrammets interna gränssnitt.

Kommentaren strök jag därför att Guardiola anklagades för att ha mycket lite av varan i rubriken i motsats till herr Ibrahimovic. Även om jag log brett när jag tog del av skribentens åsikter så var kommentaren kryddad med ett par meningar som inte passar en blogg som ska kunna läsas av alla oavsett ålder. Den här bloggen ska vara barntillåten även om den ibland tillåts tänja på gränserna.

Författaren ville att läsarna skulle jämföra FC Barcelonas bägge toppforwards, Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic. Vidare frågade hon/han sig vem av dessa som utstrålade mest manlighet eller var mest manhaftig, och gjorde en dålig jämförelse mellan Ibrahimovics och Messis utstrålning. Jämförelsen utföll negativt för – Pep Guardiola, och därmed ansåg vederbörande sig vara klar över att Zlatans cohones skrämde eller skämde Guardiola.

Tyvärr så var språket inte alls filtrerat varför kommentaren hamnade direkt på sophögen utan att passera gå. Om skribenten finns kvar bland läsarna så återkom gärna med samma resonemang, men läs gärna reglerna för kommentarer innan. Resonemanget var tillräckligt intressant för att släppas fram i modifierad form.

Sett i ljuset av det vi vet idag så kan jag inte annat än se parallellerna mellan skribentens uppfattning och det faktiska skeendet, det kan ligga mycket i påståendet att Zlatans cohones stör Pep Guardiola.

it , , , , , , , , ab1234 ex1 svd1 dn1

  14 comments for “Ibras Cojones

 1. Mats E
  29 augusti, 2010 at 08:09

  Det ligger säkert en hel del i detta, dessutom på dubbelt sätt kanske. Zlatan är en kaxig typ, och han har på fötterna för att vara det. Man behöver inte vara psykolog för att se att vissa av hans kollegor i Barca är ena riktiga mesproppar. Det blir naturligtvis vissa slitningar, och italien har säkert förmåga att passa honom betydligt bättre. Eller menar du att kommentaren även andades homofoba glidningar?

  • 29 augusti, 2010 at 08:15

   Ja det sista fanns med som jag fattade saken, då riktat mot tränare Pep. Men det kan ha varit min egen övertolkning, men det var bokstavligheten som fällde kommentaren.

 2. Jenny
  29 augusti, 2010 at 09:15

  Det hade varit intressant att ta del av det resonemanget. Hoppas att personen återkommer. För övrigt stavas cojones med j.

  • 29 augusti, 2010 at 09:28

   http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Cohones

   Förekommer i bägge stavningarna, men jag ändrar.

   • Jenny
    29 augusti, 2010 at 12:00

    OK, det ser så ut. Din stavning är en streetwise version. Ordet används mycket på Kuba (där man slätar ut ord och inte uttalar alla bokstäverna) men annars är det inte lika vanligt i Latinamerika som i Spanien (där j ofta uttalas som ett gutturalt h). Det blev en liten språklektion…

    • 29 augusti, 2010 at 14:34

     Jag har för mig att en vän som är spanjor uttalar det – cohones..?

     • Marcus R
      29 augusti, 2010 at 15:05

      Det uttalas cohones men stavas cojones. Precis som Jesus uttalas Hesus på spanska. :)
      Urban dictionary är förövrigt lite som en wiki för ord. Vem som helst kan fylla i betydelser sedan röstas de mest populära upp.

 3. Erik Söderström
  29 augusti, 2010 at 09:29

  Man kan konstatera att Ibra är väsentligt mer macho än de flesta i FC Barcelona, var det en del av den kommentar du raderade?

  • 29 augusti, 2010 at 09:35

   Delvis kanske, men nu börjar jag fundera på om det var så smart att nämna kommentaren, det blir lätt en diskussion om en obefintlig kommentar.. :-)

 4. Martin Forsman
  29 augusti, 2010 at 11:16

  Emligt AB, denna alltid säkra källa, ska ju Zlatan också ha sagt att Guardiola verkade ’rädd’ för honom. Jag tror det är så enkelt att Guardiola inte är någon särskilt bra tränare och därför inte klarar av spelare med stora egon, jämför gärna med världens bästa tränare Jose Mourinho.

  Det är därför intressant att samma tidning anger Robinho, en spelare som är känd för att gnälla när han inte får spela och i största allämnhet, som ersättare för Zlatan. Känns som en riktig idiotvärvning enligt mig då Robinho dels är en spelartyp som Barca inte direkt har brist på och därför inte kommer tillföra något annat än dålig stämmning. Jag är dock övertygad om att Barca kommer sakna den extra dimension Zlatans mäktiga fysik gav deras anfallsspel.

  Jag hade gärna sätt att Zlatan stannat i Spanien och återförenats med Mourinho i Real Madrid men Milan blir ju också intressant, vilka derbyn det blir mot Inter :)

 5. 29 augusti, 2010 at 11:59

  Med eller utan sina kulor så ska nog alla parter ta sig en funderare kring den uppkomna situationen. Utgångspunkten är alltid vad som är bäst för laget, inte för olika individer. Den enda som slipper gult kort, och får rött direkt, är Zlatans agent som verkar ha något som sannolikt kan diagnostiseras med en bokstavskombination. Vilken lirare!?!?!

  • 29 augusti, 2010 at 14:35

   Verkligen ett pratsamt stolpskott..

 6. Bosse
  30 augusti, 2010 at 17:09

  Tja nu går ju inte fotboll ut på att ständigt hävda sin manlighet som vissa tycker sig behöva, förmodligen i de flesta fall pga stor inre osäkerhet. Nej fotboll går faktiskt ut på att just spela fotboll och när det gäller detta så spelar Zlatan inte i samma division som varken Messi, Villa, Iniesta eller Xavi och självklart är han själv innerst inne pinsamt medveten om det förhållandet. Zlatans framtid i Barcelona hade utan tvekan varit bänknötarens. Att byta klubb var alltså både ett logiskt och helt nödvändigt beslut.

 7. Agneta
  1 september, 2010 at 00:13

  Tycker en sak är väldigt underlig och det är att man nu i Barca skyller Zlatan för den dåliga affären som vkev följden av hans inköp till klubben. Det kan väl åtminstone inte han hjälpa att de inte utnyttjar honom som det var tänkt.
  Man såg ju direkt i höstas09 att det var något som inte stämde, det borde Pep ha kunnat reda ut och det var hans ansvar också anser åtminstone jag. Han borde förvaltat sitt pund på bästa sätt, men han ignorerade problemet bara och satte skygglapparna på sig, valde att helt blunda för det hela.

Comments are closed.