Ibras Cojones

För ett tag sedan, när diskussionen om Zlatans relation till Pep Guardiola började, så fick jag en kommentar som jag strök direkt, dessvärre skrev jag inte ut den eller sparade den på annat sätt. Problemet med kommentaren var att den inte följde de regler för kommentarer som jag har satt upp, en udda detalj var att den var skriven på god svenska men från – Spanien.

Det bor eller vistas många tusen svenskar i Spanien och kommentarer därifrån är långt ifrån ovanliga, på rak arm så vet jag minst tre personer som bor där permanent som brukar kommentera från och till, dessutom har jag tidigare använt en plugin som visar en liten nationsflagga vid kom-
mentaren, en flagga som markerar ursprungslandet i bloggprogrammets interna gränssnitt.

Kommentaren strök jag därför att Guardiola anklagades för att ha mycket lite av varan i rubriken i motsats till herr Ibrahimovic. Även om jag log brett när jag tog del av skribentens åsikter så var kommentaren kryddad med ett par meningar som inte passar en blogg som ska kunna läsas av alla oavsett ålder. Den här bloggen ska vara barntillåten även om den ibland tillåts tänja på gränserna.

Författaren ville att läsarna skulle jämföra FC Barcelonas bägge toppforwards, Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic. Vidare frågade hon/han sig vem av dessa som utstrålade mest manlighet eller var mest manhaftig, och gjorde en dålig jämförelse mellan Ibrahimovics och Messis utstrålning. Jämförelsen utföll negativt för – Pep Guardiola, och därmed ansåg vederbörande sig vara klar över att Zlatans cohones skrämde eller skämde Guardiola.

Tyvärr så var språket inte alls filtrerat varför kommentaren hamnade direkt på sophögen utan att passera gå. Om skribenten finns kvar bland läsarna så återkom gärna med samma resonemang, men läs gärna reglerna för kommentarer innan. Resonemanget var tillräckligt intressant för att släppas fram i modifierad form.

Sett i ljuset av det vi vet idag så kan jag inte annat än se parallellerna mellan skribentens uppfattning och det faktiska skeendet, det kan ligga mycket i påståendet att Zlatans cohones stör Pep Guardiola.

it , , , , , , , , ab1234 ex1 svd1 dn1

  14 comments for “Ibras Cojones

Comments are closed.