Heja Uruguay !!

Ikväll möts Uruguay och Holland i semifinal ett. Nästa semifinal går i morgon mellan Spanien och Tyskland och själv är jag redan på det klara med hur mina egna förhoppningar ser ut. Ikväll håller jag tummarna för Uruguay och i morgon för Spanien.

Visst, det finns med att Uruguay är lite av en underdog i denna match. Jag har alltid hållit en extra tumme för de svagare, en sak som följt mig ända sedan jag tidigt på 50-talet kom underfund med det folkmord som Amerikas urinnevånare utsatts för, och som än idag pågår i vissa delar av de amerikanska kontinenterna. Det handlar i idrottssammanhang att jag nästan reflexmässigt håller på det svagare laget.

Men det finns en skillnad idag, jag är nämligen långt ifrån säker på att Holland är bättre. Uruguay har alltid haft bra fotbollslag och det vi sett fram till nu motsäger inte detta. När det gäller matchen mellan Spanien och Tyskland så kanske jag sätter ut hakan då också, men osvuret är bäst.

Nu finns det ingen självklar vinnare i matchen ikväll, inte heller imorgon. Tippar jag resultatet så blir det fel, men jag skulle ändå välja 1-0, något som kan bli väldigt fel, för visst hoppas jag på 4-5 mål i matchen, gärna 2-2 i full tid. En annan sak som är värd att hålla i minnet är att nu är det bara fyra vuvuzelakvällar kvar, efter matchen bara tre…

Uppdatering 22:30: Synd att Uruguay åkte. Holland var förstås bra, men två stolpe in är oxo lite tur. Nu blir det final mellan två grannländer, då kommer jag att heja på Holland.

i , , , , , , , , ab1 ex12 svd1 dn1 t

  8 comments for “Heja Uruguay !!

 1. Bosse
  6 juli, 2010 at 17:48

  Jo Holland är ett mycket bättre fotbollslag än Uruguay, men det är naturligtvis ingen som helst garanti för att de vinner matchen. Bollen är rund och i en enstaka match kan vad som helst hända. I en serie av fem matcher däremot är jag övertygad om att Uruguay skulle vara chanslösa. Men just osäkerheten i varje enskild match är lite av charmen med fotbolls-VM. Det är inte alldeles säkert att bästa laget alltid vinner.

  F.ö. så håller jag på Holland och har gjort så alltsedan deras fantastiska lag av årgång 1974 så nesligt åkte dit mot tyskarna i finalen. Hoppas de får revansch nu, men fruktar att så inte blir fallet. :-)

  • 6 juli, 2010 at 19:52

   Synd att det är TV4 som sänder matchen…

   • Bosse
    7 juli, 2010 at 01:14

    Ja det kan jag hålla med om, men nu är matchen över. Holland har vunnit, två av de tre matcher som är kvar sänds av SVT och allt är tillsvidare frid och fröjd. :-)

 2. Hjalmar Marklund
  6 juli, 2010 at 22:12

  Jag vill bara påpeka att Uruguays invånare till 90% är vita européer så det är nog bäst att vi inte hejar på något lag alls. Man vill ju inte framstå som rasist…

  • 6 juli, 2010 at 22:14

   88%

   • Hjalmar Marklund
    6 juli, 2010 at 22:20

    Aha, tack för rättelsen. Det är viktigt att hålla koll på sånt där så man inte råkar heja på ett lag som har fler vita européer än det andra, så man slipper framstå som rasist. Hoppsan, nu gjorde visst Uruguay mål!

    • Bosse
     7 juli, 2010 at 01:26

     Synd om dig om du sitter och grunnar på sånt här när du tittar på fotboll (eller kanske snarare raljerar över det). Själv har jag fullt upp med att kolla in spelet och spelarnas prestationer så deras färg och ursprung struntar jag i.

 3. 7 juli, 2010 at 02:21

  Konstaterar bara att jag den 3/7 tippade Holland som ett av finallagen, nu tror jag nästan att jag måste slölyssna på matchen senare idag för att kolla om jag får rätt även på motståndaren sen får jag se hur jag gör med finalen.

Comments are closed.