Ett BRA och nytt spel

Igår tippade jag två eller tre noll till Sverige mot Skottland. Det var ett mycket exakt tips eftersom slutresultatet blev 3-0 men egentligen borde det ha blivit 2-0. En boll spelades in framför mål efter det att den hade varit över sidlinjen varför den aldrig borde ha godkänts.

Zlatan gjorde det han skulle och det är något som man faktiskt kan säga om hela laget. Men framför allt, detta var en modernare och offensivare fotboll och det kändes att Lasse Lagerbäck bokstavligt talat satt på läktaren. Där borde han ha placerats för många år sedan. Han har säkerligen tillfört fotbollen en hel del, men ska ett litet pytteland som Sverige ha någon som helst chans internationellt så måste man också spela internationell fotboll, inte ett spel där man i alla lägen sätter säkerheten främst.

Igår oroade jag mig för att inte kunna se matchen, nu streamade lyckligtvis TV8 matchen på nätet vilket innebar att alla som inte har en TV, eller just den kanalen, kunde se matchen.

Sammantaget så tycker jag att Erik Hamrén visade upp ett lag som det garanterat går att bygga vidare på. Att vi går till EM känns rätt självklart, och nästa VM-kval så är detta ett samspelt gäng, något som svensk fotboll behöver så innerligt väl. Zlatans mål var inte så mycket att orda om, han var där framme och stötte, fick bollen och gjorde det han skulle. Det

Landslaget

som imponerade mest var hans bollkänsla och reflexer, det måste vara hemskt frustrerande för hans motspelare att möta honom.

it , , , , , , , , ab1 ex1 dn12 svd1

  5 comments for “Ett BRA och nytt spel

 1. Erik Södergren
  12 augusti, 2010 at 09:00

  Ja det ger oss hopp om ett nytt och bättre landslag. Dessutom har vi fått en förbundskapten som inte sitter och sover i en schavig träningsoverall på matcherna.

 2. Gösta Berling
  12 augusti, 2010 at 11:50

  Jag hoppas förstås och även tror att det ska gå bra. Dock är en första träningsmatch inte speciellt utslagsgivande. Minns hur det gick för Svennis i England, han började med utklassning av Tyskland, men sedan gick det sämre … Men jag unnar verkligen Hamrén ett sakligt och vederhäftigt supporterstöd, vilket inte Lagerbäck fick, t o m nu, sedan han avgått, fortsätter mobbingen.

  • 12 augusti, 2010 at 11:54

   Men jag unnar verkligen Hamrén ett sakligt och vederhäftigt supporterstöd, vilket inte Lagerbäck fick

   Lars och Tommy borde ha avtackats direkt. Nu blev det ett antal förlorade år, och vår största stjärna blev så trött på skiten att han inte ville spela landslagsfotboll. Säkerhet, säkerhet och säkerhet….

 3. Gösta Berling
  12 augusti, 2010 at 12:12

  Senast gick det visserligen inte, men att annars – mot alla odds – ha gått till en massa slutspel är knappast det som kännetecknar ”förlorade år”.

 4. TruePastNine
  13 augusti, 2010 at 00:15

  Bra match och bra tempo, svårt att säga så här hur det kommer gå efter bara 1 match.. men jag har alltid varit en motståndare till Anders Svensson, men igår gjorde han fan en bra match..
  Ser fram emot Em Kvalet

Comments are closed.