Bollen är rund & Viva España

Spanien måste sätta sig på Balotelli skrev jag efter Italiens match mot Tyskland, och jag trodde benhårt på att Italien hade den största chansen att vinna finalen mot Spanien. Oj vad fel jag hade, min enda tröst är att vi är många som trodde samma sak.

AB: ”Ifall Spanien vinner i kväll så är diskussionen slut. Då har de gjort något som inga andra någonsin har klarat av. Då har de rätt att kalla sig världens genom tiderna bästa fotbollslandslag.”

Så skrev Sportbladets Erik Niva inför EM-finalen i fotboll mellan Spanien och Italien. Efter 4-0, den största segermarginalen i en mästerskapsfinal någonsin, är diskussionen med andra ord över. Spanien är världens bästa fotbollslandslag genom alla tider.”

Jag förde tidigare något resonemang som gick ut på att det var världsmästarfotboll vi såg, men att det kanske inte var säkert, för vi vet vilka lag som finns i Latinamerika. Men jag tar tillbaka den reservationen, så är det inte. Inget lag i världen kan spöa Italien med fyra mål mot noll, inget mer än Spanien. Vi var många som instämde i sportjournalisternas tal om Spaniens passningsspel, och att Italien har den mest offensiva fotbollen. Men hoppsan så fel det blev.

Visst, Italiens försvarare kommer att hävda att laget ”kom fel in i matchen” och en massa liknande argument, men det hjälper inte, det vi har sett är världsmästarfotboll. Inget lag är bättre än det spanska landslaget.

it Andra om: , , , , , , ab123 sr gp1234 dn123 svd1234

  3 comments for “Bollen är rund & Viva España

Comments are closed.