Bollen är rund & Viva España


Spanien måste sätta sig på Balotelli skrev jag efter Italiens match mot Tyskland, och jag trodde benhårt på att Italien hade den största chansen att vinna finalen mot Spanien. Oj vad fel jag hade, min enda tröst är att vi är många som trodde samma sak.

AB: ”Ifall Spanien vinner i kväll så är diskussionen slut. Då har de gjort något som inga andra någonsin har klarat av. Då har de rätt att kalla sig världens genom tiderna bästa fotbollslandslag.”

Så skrev Sportbladets Erik Niva inför EM-finalen i fotboll mellan Spanien och Italien. Efter 4-0, den största segermarginalen i en mästerskapsfinal någonsin, är diskussionen med andra ord över. Spanien är världens bästa fotbollslandslag genom alla tider.”

Jag förde tidigare något resonemang som gick ut på att det var världsmästarfotboll vi såg, men att det kanske inte var säkert, för vi vet vilka lag som finns i Latinamerika. Men jag tar tillbaka den reservationen, så är det inte. Inget lag i världen kan spöa Italien med fyra mål mot noll, inget mer än Spanien. Vi var många som instämde i sportjournalisternas tal om Spaniens passningsspel, och att Italien har den mest offensiva fotbollen. Men hoppsan så fel det blev.

Visst, Italiens försvarare kommer att hävda att laget ”kom fel in i matchen” och en massa liknande argument, men det hjälper inte, det vi har sett är världsmästarfotboll. Inget lag är bättre än det spanska landslaget.

it Andra om: , , , , , , ab123 sr gp1234 dn123 svd1234


3 svar till “Bollen är rund & Viva España”

 1. Jag för min del konstaterar bara att Spanien vann tack vare att de aldrig vek av från den så lyckosamma taktik och spelidé som Lars Lagerbäck under alla år framgångsrikt ledde Sverige i (om än med sämre spelarmaterial än Spanien).

  Mycket riktigt blev ju också Spanien, precis som Lagerbäcks Sverige, kritiserat av självutnämnda experter för sin ”tråkiga” och ”defensiva” fotboll … Dock blev det väl tyst med den kritiken efter 4-0 mot Italien …

  Jag vill också passa på att utnämna Silva till turneringens genomgående bästa spelare ! Trots remarkabla insatser av många spelare i olika länder, som Zlatan, Balotelli m fl m fl.

  • Jag för min del konstaterar bara att Spanien vann tack vare att de aldrig vek av från den så lyckosamma taktik och spelidé som Lars Lagerbäck under alla år framgångsrikt ledde Sverige i (om än med sämre spelarmaterial än Spanien).

   :-) :-) :-)
   :-) :-) :-)
   :-) :-) :-)

 2. Särskilt roligt är att de spanska spelarna i uttalanden och intervjuer ständigt betonar lagandans stora betydelse, i angenäm kontrast till flåsjournalisternas hysteriska idoldyrkan.