AIK:s situation liknar Greklands

Läget för den Allmänna Idrottsklubben i Solna är rena katastrofen när det gäller fotbollen. 2009 blev ett av de bästa åren i klubbens historia och i nuläget så är katastrofen helt i paritet med Greklands.

AB: AIK-spelarna lämnade planen utan att tacka sina fans. Besvikelsen efter utklassningen i Göteborg var för stor. – Man vill bara springa och gömma sig efteråt, säger Daniel Tjernström. I höstas firade han som stor guldhjälte på Gamla Ullevi. I går lämnade veteranen Daniel Tjernström och de andra AIK-spelarna planen snabbt planen.

Visst har AIK förlorat viktiga spelare, men läget för fotbollslaget är nu sämre än katastrofalt. Vad det är som händer är svårt att veta utan att ha en direkt inblick i stämningen inom fotbollslaget, men uppenbarligen finns det missförhållanden som man inte kan rå på. Troligen behöver man få in nytt folk samtidigt som man gör en rejäl förändring, kanske bör man bänka några av dem som i vanliga fall betraktas som nyckelspelare.

AIK har gått från Allsvenskt guld och Cupseger till sista platsen i allsvenskan, nu har de förlorat den fjärde matchen i rad. Hur klubben ska reda upp detta har jag inte en aning om, men det handlar definitivt inte om målvaktsbyte som många

aik

hävdar. Har inte målvakten hjälp av sina backar så finns det ingen hjälp att få. Dessutom sker detta när hockeylaget äntligen gått upp i elitserien igen, även om det är två olika lag så finns risken att detta är smittsamt. Det är klart att hockeyn påverkas när fotbollen ser ut att vara på väg mot nedflyttning.

intressant Tags : , , , , , , , , ab12 dn svd ex1 gp t

  6 comments for “AIK:s situation liknar Greklands

 1. 7 maj, 2010 at 11:15

  Du har rätt. Inte bara AIK och Grekland. Även Sverige lever över sina tillgångar. Den senast treårsperioden har det gått utför med lånade pengar, likt Grekland.

 2. 7 maj, 2010 at 15:35

  Vet ett par IFK;are som redan gapar om SM-guld efter segern igår. Som om det skulle vara lönt. När GAIS är bästa laget i Götet!

 3. bosse
  7 maj, 2010 at 18:50

  Ulf vi får väl se vilka som är bästa laget i götet efter nästa match….bara några dagar kvar tills blåvitt kör över gais!! Dock har jag svårt att tänka mig ifkare gapa efter sm guld? alla IFK supportrar jag pratat med är försiktigt positiva och hoppas att vi skall lyckas ta en mitten plats trots allt.. Något sm guld lir det definitivt inte!!

  • 7 maj, 2010 at 20:58

   Har ett par positiva Änglar på jobbet som överdriver lite. Derbyn är alltid roliga, men att IFK kör över GAIS har jag svårt att tro. En GAIS seger är ju given. Möjligtvis oavgjort, men det tror jag inte egentligen.
   Vinner IFK med mer än två mål så lovar jag att gå från Lilla Bommen till Röda Sten endast iförd ett par IFK kallingar.

   Har du något motbud Bosse?

 4. bosse
  8 maj, 2010 at 00:55

  Ja nåt motbud får jag väl vaska fram …. Vinner Gais matchen så köper jag en sparkdräkt (en sån som bebisar har) med Gais emblemet på och badar vid Röda sten… taget ULf?=)

  • 8 maj, 2010 at 13:01

   Okay Bosse!
   Syns vid röda sten då vid lämplig tidpunkt. Men vi kanske skulle vänta tills det blir lite varmare i vattnet. :)

Comments are closed.