Vintrergäck vid Kaknästornet – Dagens bild


För ett par dagar sedan såg jag årets första vintergäck, och jag såg också en oidentifierad blå blomma. Jag tog ingen bild eftersom jag bar på ett par matkassar, men det gjorde jag inte idag när jag var ute vid Kaknästornet och knallade.

Jag vet av erfarenhet att det växer mycket tussilago där, det var en sådan jag hade hoppats på men jag hittade ingen. Klurade på om jag skulle ”terja” en gammal, men det hade ju inte varit lika roligt som en äkta. Jag är dock rätt säker på att jag kommer visa tussilago den här veckan, kanske redan i morgon om värmen håller i sig.

Mitt ”specialställe” ligger mellan Handen och Jordbro, men bortsett från tidiga tussisar så håller sig platsen också med tidiga huggormar. Visserligen behöver jag ormbilder också, men det är så pass svårt att gå där så jag är inte säker på att jag upptäcker de krälande kra-
baterna. Visst är jag djurvän, men det finns gränser även för det.

På Gärdet var det en stor hund som gjorde vad den kunde för att få tag i ett par retsamma kråkor, kråkorna tyckte att det var jätteskojigt och jycken blev alltmer desperat för varje minut som gick. Kråkor är imponerande fåglar, dessutom tycktes de vara mycket hundvana och visste exakt hur nära de kunde gå. När den vovven kom hem efter promenaden så fick den nog be matte om ett par nervtabletter..

Söderöver finns det nog gott om tussilago redan, men har du någon obs i 08 så berätta gärna exakt var du sett dem, och helst av allt, bildbevis. (Bild från Gärdet på Bilderblogg..)

it Andra om: , , , , , ab dn svd


3 svar till “Vintrergäck vid Kaknästornet – Dagens bild”