Vem kollar vem?


Som besökarna på denna hemsida redan vet så vandras det en del i omgivningarna för att på ort och ställe observera djurlivet, och samtidigt ta ett eller annat kort.

Samtidigt så finns det alltid skäl att fundera över vem det är som egentligen observerar vem. Många gånger så tycker jag att det lika ofta är naturens egna innevånare som ser efter vad det är för lustig figur som dyker upp, och om man behöver gömma sig för vederbörande.

Häromdagen var det en sparvhök som uppvisade ett påtagligt intresse, lyckligtvis så duckade jag när den flög mot mitt huvud, men sötnosen på bilden hade inga aggressiva tendenser, den såg bara – för-
vånad ut. Man behöver knappast förmänskliga den för att se att den egentligen ser rätt så fun-
dersam ut.

Antagligen så handlar und-
ringen om risken för att männi-
skan hon eller han tittar på plötsligt ska få för sig att försöka fånga den för att sedan äta upp den, den kan ju inte veta att mitt enda intresse är det motsatta, att snarare pussa på den för att den är så himla söt.. :-)

it , , , , , , ,


7 svar till “Vem kollar vem?”

  1. Är du verkligen säker på att du inte skulle äta upp den om du får tag i den? :D

    • Jepp, men jag skulle nog inte pussa på den… :-) De kan nog vara rätt så bråkiga i ett sådant läge misstänker jag :-)

  2. Det kanske är en spion-ekorre som SÄPO:s se-på-enhet skickar ut för att se vad den där rabulisten Jinge håller på med i buskarna? Vrider du nacken av den ramlar det ut mikrofoner och mikrokameror och sånt!

  3. Bra till päls :-).
    Men skämt åt sido, deen där söta krabaten är en verklig marodör om man har den inomhus. Hade bekanta, för många år sedan och innan det blev förbjudet att rädda vilda djur, som tog hand om ekorrunge. Deras hem såg väldigt impressoinistiskt ut efter ett tag.