Varför klaga på vädret, solen skiner ibland…
Vill man gnälla så kan man alltid klaga på vädret, Och jag erkänner, jag tillhör själv dem som alldeles för ofta ojar mig för än det ena och än det andra när det gäller detta ämne.

Ser man till det som SMHI pres-
terar så ska det regna här i Haninge ikväll, dessutom gäller samma sak i morgon, men då är det på dagtid som dropparna ska falla, men som alltid så här års så kan inte SMHI lova något bestämt. Orsaken är förstås att väder-
spåmän/kvinnor har det jobbigt nu, inte så att de går på Prosac direkt, men det är svårt att sia vädret.

Bilden är för övrigt här ifrån Haninge, närmare bestämt så är den tagen 5-600 meter från Årsta Slott, givetvis en regnig dag. Annars är just molniga dagar något som alla som är roade av fotografering gillar, orsakerna är givetvis att ljuset är så oändligt mycket mjukare då, att fotografera i solsken kan väl gå an så länge man har solen i ryggen, men har man den lysande stjärnan framför kameran så kan det bli knepigt.

Av det skälet så försöker jag ofta använda mulna dagar till att knäppa bilder, och ska det bli något idag så ser det ut att bli på eftermiddagen. Men egentligen så borde vi inte klaga, svensk sommar är just svensk och det har den varit många tusen år innan vi ens hade gett landet ett namn. Men jag kan rekommendera alla stugsittare att följa mitt eget exempel, jag gillar att bada när det regnar. Testa, annars kan du ju sitta inne och uggla…

it Andra om: , , , , , , ab ex dn1 svd sr gp


4 svar till “Varför klaga på vädret, solen skiner ibland…”

  1. Jobbade röven av mig med att skrubba och skrapa tjejens hus i 4 dagar. När jag skulle måla så blev det skitväder med en gång, ibland kan man klaga på vädret. När man har en uppgift att lösa som kräver visst väder, skall man bara glassa, ja, då går det i alla väder bara viljan finns.

  2. Vacker bild, fridfull på något sätt.

    Men jag kliar mig i huvvet och undrar vilken årstid det är efter som trädet inte har några blad, men det är grönt på marken.