Varför fotografera en lada?


En gammal gisten lada, är det nåt att ta kort på, den frågan fick jag förut en gång när jag fotograferat denna lada som stod där med sitt sviktande tak, ladan såg ut att kunna rasa sammannär som helst.

Om det är värt att ta en bild kan man ju diskutera, men med dagens moderna digitalkameror så kostar det väldigt lite och är långt mer snällt mot miljön än hur det var förr med alla kemikalier som användes vid framkallningen. Idag ”framkallar” man bilderna i datorn, och ibland använder man dessutom tekniken för att visa bilderna för fler än vad som tidigare var möjligt.

Alla minns förra vintern med rejäl kyla och mycket snö. Hur det gick med taket på ladan är inte så svårt att lista ut, och nu får de som sett den första bilden på ladan se hur det ser ut idag. Det gick inte så bra, om man säger så. Nu har det sett ut så här i ett halvår och man kan undra hur många månader till det ska ta innan markägaren tar bort skräpet, kanske har man planer på att vänta till första snön och sedan sätta eld på alltihopa, jag vet inte. Men i så fall så blir det en rejäl brasa eftersom ladan är full med hö.

Gör de inte något åt det så kanske någon driftig medborgare hjälper dem på traven, och vem vet, de kanske har en försäkring så att de i så fall får en helt ny lada, vad vet jag. Men eländigt ser det ut i alla fall.

it , , , , , , , , ,