Våren är här !

Idag på morgonen var det någon meteorolog som hävdade att våren har kommit till Stockholm. Dygnsmedeltempera-
turen har varit över noll i en vecka, och det är tydligen det kriterium som gäller.

I praktiken brukar våren låta vänta på sig till den 16 mars här i Fjollträsk, men i år är den således ett par dygn för tidig. Jag tycker nog att våren aldrig kan vara för tidig i egentlig mening. Dessutom så förstår jag att en absolut majoritet av medborgarna delar min uppfattning. Bilden på tussilagon är dock inte från i år, det är en gammal bild. Men Tussilago har redan observerats i landet, och jag undrar om de inte redan kan hittas på södersluttningen vid Högdalstoppen.

Själv ska jag gå förbi mina egna specialställen så fort solen varit framme ett antal timmar, möjligen kan den första tussen siktas först i nästa vecka, det är svårt att veta. För ett par år sedan höll jag på att bli huggormsbiten när jag var på väg upp till den gula blomma jag fått syn på, det var nämligen andra varelser som var ute för att värma sig..

Själv oroar jag mig mest över ett riktigt bakslag, jag har redan sett ekorrar och hackspettar vara igång med förberedande parbildning, talgoxar och andra småfåglar sitter och tutar i träden och själv börjar jag så smått förbereda mina egna vårutflykter med termos, limpmacka med falukorv och medhavd kamera. Och även om vi skulle drabbas av snöstorm så smälter den nya snön bort snabbt så inom tio dagar så visar jag den första tussilagon och citronfjärilen för året, jag lovar..

it , , , , , , , , , , ,

  3 comments for “Våren är här !

 1. 14 mars, 2011 at 20:37

  De första bofinkarna borde vara på ingående snart. Kanske de börjar höras om en vecka eller så. Vintergäck och snödroppar blommar redan.

 2. 15 mars, 2011 at 02:50

  Och igår såg jag de första koltrastarna på gården. Mycket trevligt. Ska köpa äpplen till dem i morgon.

  • 15 mars, 2011 at 05:12

   Första koltrastarna? Här har vi haft massor av koltrastar hela vintern. Menar du verkligen kotrastar?

Comments are closed.