Vår eller vinter? Dagens bilder


Nu är våren här skriver tidningarna, och det är nog sant även om sanningen kan vara relativ ibland. Själv berättade jag för några dagar sedan att jag satt och tittade på bilder på Tussilago, och eftersom våren anses ha kommit till Skåne så är det bara att hålla tummarna trots att det blåser och är 7-8 grader kallt. Nu har man tagit bort överhänget över grannens balkong, något som antagligen även gående gläds åt.

Pippin på bilden satt och kollade in för att förvissa sig att inte bli överfallen av katten eller dess människa. Nu var det ju ingen större risk, men jag kan inte låta bli att fråga om det är någon som kan berätta vad det är för sorts pippi som storögt tittar på fotografen. Man vinner bara äran, men det är inte så bara.

För övrigt kan jag berätta att jag för en stund sedan såg en koltrast flyga in i ett hål i en snödriva. Det är en buske som runt rötterna har några hål och eftersom det är kallt och blåser så tycks just den koltrasten ha funnit ett bra skydd, hoppas att inte en katt får syn på stället bara. Min lilla kisse kan inte göra något eftersom hon är en innekatt.

intressant Tags : , , , , , , , , , dn svd ab Läs oxo: annarkia anna k&å ilsemarie loke pierre röda berget röda malmö scaber marlene t


11 svar till “Vår eller vinter? Dagens bilder”

 1. Oh vilken fin fågelbild! Men jag vet inte vad det är för fågel, en trast?

 2. Jag skulle säga att det är honan av samma släkte som du själv nämner, nämligen koltrast men helt hundra är jag i och för sig inte, men väl 90 % får jag nog säga

  • Mja, släktet är Koltrast, men det kan oxo vara en ung hane. Jag är osäker när det gäller könsbestämning av ungfåglar. En vuxen hane är lätt att känna igen på sin helsvarta fjäderdräkt och gula näbb, men jag är osäker på denna, fast du har troligen rätt.

 3. Ser ut att vara, koltrast, hona. De är något brunare och har svart näbb medan hanfågeln är svart och ljusare/gul näbb.

 4. Björktrast.

  Älskar äpplen, lägg ut ett så kommer den sitta och försvara äpplet med risk för sitt liv oavsett vilka faror eller konkurrenter som kommer i närheten.

  • Jag kan konstatera att det ÄR en koltrasthona, eftersom några hävdade Björktrast så konsulterade jag Erik Svensson. Case closed. Koltrast.

   • Jo, jag glodde närmare på den och insåg att den är för brun, lurade mig på fläckarna.

    My bad, tur att man inte är ornitolog.

 5. Fågelfotografering!

  Jag funderar på att skriva om mina funderingar på hur man bäst ska klara av att fotografera fågelbordets gäster vintertid. Snart kommer nog en sådan bloggpost…