Vad är detta för slags apparat? (Bild)De senaste månaderna så har jag upptäckt små apparater fastskruvade på alla möjliga ställen här runt mitt hus. Det ser ut som något slags mätinstrument, och de är fastbultade i bergväggen som det på den här bilden.

Till höger sitter någon slags givare i något som ser ut som en aluminiumhållare, och mellan plastlådan och givaren så går det en koaxialkabel, med andra ord så ligger det nära till hands att tro att det rör sig om något som t.ex. mäter fältstyrka, en radiosändares faktiska effekt.

Det finns två faktorer som är intressanta, det ena är att det på taket på detta hus finns en mindre mobilmast, en antenn för sänd-
ning/mottagning av mobiltelefontrafik. En annan sak är att Tekniska Högskolan är närmaste granne, det står på någon skylt att de har ett fullskalelaboratorium här.

Men vad sjutton kan man mäta bortsett från styrkan på mobiltelefonin? Det hör till saken att just denna mätare sitter avskärmad mot Stockolm/Nacka och alla kommunikationsradioantenner som sitter på det gamla nämndhuset i Haninge Centrum. Är det någon som sett en dylik apparat förut och som kan komma med ett tips?

it Andra om: , , , , , , ,

  27 comments for “Vad är detta för slags apparat? (Bild)

Comments are closed.