Turist i Sigtuna – Dagens bildIgår var jag iväg en sväng till Sigtuna, något som jag redan visat bilder från på Bilderblogg.se. Att besöka Sigtuna är lätt, man åker med pendeltåg till Märsta och sedan buss fram till stadens centrum, och SL-kort eller färdremsor fungerar utmärkt hela vägen.

Jag visar en bild på S:t Olofsruinen här, och alla som har varit i Sigtuna vet att det är en minst sagt pittoresk stad, ja jättesöt tycker jag att den är. Det enda jag har att invända mot staden är turisttätheten, säger en som själv var turist där igår. Bilden under denna visar den kanske vanligaste upplevelsen i staden.

Det kommer busslast efter busslast och just här så var det amerikanska turister. Men det finns något bra med detta förhållande också, håller man sig i närheten så får man en föreläsning om det objekt de visar. Just här handlar det om Mariakyrkan (ej på bild), en kyrka som byggdes på 1200-talet.


i Andra om: , , , , , , , , ab gp dn svd


2 svar till “Turist i Sigtuna – Dagens bild”

  1. Kul med litet bilder från Sigtuna där jag bodde ett par år som nygift och dottern döptes i Mariakyrkan. Inte många turister på den tiden och staden kändes litet tråkig för unga personer, särskilt på vintern. Den har mer att erbjuda i dag.

    Du kan ta dig dit via båt också, en fin resa.

  2. Det tar tre timmar ungefär.

    Jag har tittat på bilderna på Bilderblogg nu också, verkligen fina!