Stockholms Medeltidsmuseum – Dagens bilder


Idag kände jag för att göra en utflykt in till den Kungliga Hufvudstaden, Stockholm, sagt och gjort. Jag har aldrig varit på Stockholms Medeltidsmuseum, konstigt kanske för en äldre man som vurmar för tids-
epoken och huvudkommunen. Så nu har jag gjort mitt första besök, och det var definitivt inte det sista.

Här visar jag två bilder nu, antagligen kommer det fler bilder under eftermiddagen och kvällen, det blev nämligen över två hundra bilder och efter värsta gallringen så är det fortfarande minst femtio kvar. Med det vill jag ha sagt att – har du inte besökt museet förr så ska du passa på nu i november och december medans inträdet är noll kronor. Det var faktiskt en riktigt positiv överraskning, låt vara lite stimmigt eftersom det var ett flertal skolklasser på plats.

Vill man slippa dessa ljudalstrande grupper så är det lämpligt att besöka stället på lördagar eller söndagar, då är det säkert lugnare. Det finns rester av Stockholms stadsmur nere under marken, och nej, det är så mycket att titta på att jag istället väljer att posta ett antal bilder därifrån. Den första bilden föreställer en kvinna som håller på att duka, det ser ut att kunna föreställa en kvinna i Gamla stan, men kan givetvis också passa in på en gård på landsbygden.
Man ska antagligen inte glömma bort att staden var mycket landsbygdsnära vid tiden, jag kommer senare att visa en modell över själva staden och med dagens definition på begreppet stad så var det en byhåla. (forts nedan..)

Jag har skrivit om Occupy Stockholm och gruppens stora succé när det gäller att tävla i kurragömma i huvud-
kommunen. Det passar bra att påminna om det här och nu eftersom ovanstående bild är en modell över hur man tänker sig slaget om Brunkebergstorg. Så det har faktiskt varit en mycket stadsnära plats även om det idag ser ut som en bakgård, men det är kanske inga stadsbor som deltar i verksamheten så de kanske bara har läst om torget i historieböckerna. Nåväl, lyckas man gömma sig så bra i Stockholm så får man tåla lite sarkasmer… Det finns fler bilder på Bilderblogg, klicka här!

it Andra om: , , , , , , , , ab12 ex1 sr dn12 svd12


3 svar till “Stockholms Medeltidsmuseum – Dagens bilder”

  1. Fina bilder, ja dit ska jag ta med mig dottern i helgen. Jag tror att hon är stor nog för att tycka att det är spännande. Jag har en granne som var där för några veckor sedan och hon var också förtjust.

  2. […] Jag berättade på min andra blogg att jag idag hade besökt Medeltidsmuseet för första gången. Det må vara sent påkommet men det var ett mycket intressant besök. Dessutom ledde det till en del frågetecken varav det första kommer redan i den första bilden.Stridigheterna som pågår i modellen sägs pågå på Brunkebergstorg, den plats som Occupy Stockholm har valt att gömma sin demonstration på. Sandåsen syns bra, men vad är det för kyrka som ligger nedanför. Idag ligger väl Klara kyrka på den platsen, men modellen påminner knappast om någon av de gamla byggnader som finns där idag. Klara kyrka är väl hyfsat modern så den fanns inte på den tiden, men det på bilden ser ut närmast som ett kloster!? Den undre bilden är tagen på en kvinna som odlar blommor, allt är dessutom i naturlig storlek. Fler bilder kommer, och några finns dessutom redan på min andra blogg. […]