Stockholms bästa museum – Dagens bild


Det finns givetvis en mängd museer i den kungliga huvudkommunen, men det finns ett som sticker ut på ett dramatiskt sätt framför alla andra museer, och det är Stockholm stadsmuseum. Inte för att det är gratis för besökarna, utan för att det är bäst.

Bara i år har jag varit där sju eller åtta gånger, och mest spännande av allt är Faktarummet, eller vad det kallas. Där kan besökarna fråga allt möjligt och inom trettio sekunder sticker man en bok i besökarnas händer där man kan läsa fakta om det man frågat om.

Själv kommer jag snart att lansera en teori som kan ge ett troligt svar på en gåta som jag själv har berört ett antal gånger, jag behöver bara lite mer hårddata, och i den mån den finns så hittar jag det i faktarummet. Och ett råd till alla som besöker huvudkommunen, avsätt några timmar till Stadsmuseet, det är det värt.

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd


7 svar till “Stockholms bästa museum – Dagens bild”

 1. Jag brukar besöka Faktarummet ett par gånger i månaden för att rota i deras databaser och kolla gamla kartor. Bra ställe! Kunnigt och trevligt folk.

 2. Så vilken flyger snabbast? Den afrikanska eller den europeiska svalan? Det är en fråga jag skulle vilja ha svar på. Både med och utan kokosnöt i släp…

 3. Klart att gubbj——a och dears moatjéer ska ska få äta och dricka både mer och billigare nu
  när det går ju så bra för Sverige!
  Vad gör det att inte mer än hälften bongas och registreras, utan går som vanligt in i chefens ficka och ibland till en extra dusör till ”någon liten duktig människan”

  Nästan alla ska tjäna på den här ”reformen.”
  Och pensionärerna är helt nöjda med nyponsoppa och en uppblött skorpa.

  Att svulla i sig rysk kaviar eller varför inte iransk sådan, gåslever, ostron, det vad vi tycker är en stor del av”arbetslinjen.”
  För äter man inte ordentligt och nyttigt så orkar man inte arbeta.

 4. Jag håller med om att det finns mycket intressant att se på Stadsmuseet. Att se hur folkskolan var förr i tiden tyckte jag var litet extra kul.

  Annars kan jag också rekommendera Naturhistoriska Riksmuseet, där jag gjort många besök, oftast med ett barnbarn.
  Där kan man också gå på Cosmonova som ligger i samma hus. Fantastiska filmer.