Sommartorka i bloggosfären

Om någon undrar var alla bloggbesökare håller hus så kan jag berätta det. De ligger på stranden när solen skiner, och i ett blött och fuktigt tält när det regnar.

Antalet unika besökare likväl som antalet sidvisningar just nu är antagligen runt hälften av vad det brukar vara i februari-mars som väl får gälla för bloggläsandets högsäsong. Om ens det, några dagar tycks det stanna vid 40 procent av vad det är då folk sitter på arbetet och surfar av pin leda. Alla som har en blogg med en hyfsad räknare vet att vardagar mellan 07.30 till 16.00 så är besökar-
antalet som högst. Sedan sjunker det för att återigen stiga runt 18.30, och är det fotbolls-
landskamp på TV under kvällen så sjunker det igen till lägre nivåer än under sommartorka.

I morgon kväll mellan 21.30 och 22.15 så kommer det antagligen att bli dubbel sommartorka, Fotbolls-
kväll på TV, följt av ett Sportnytt som kommer att rapportera från Barcelona där en viss Zlatan Ibrahimovic ska presenteras inför klubbens hemmapublik. Då är det inte lätt att vara bloggare…

Apropå ingenting, bilden här till höger visar en kvarn nere på Torö, längt ute mot havet 5oo meter från Ankaruddens brygga. Jag tog den för några dagar sedan då jag var på ett kort besök, jag visade också en annan bild på en dykande hund på min Bilderblogg.se.

För närvarande klurar jag på att bege mig ut till Utö för att plåta lite. Sist jag var där var för exakt 50 år sedan, då blev jag stucken av fjorton (14) jordgetingar, jag trampade ner i ett hål i marken där de hade sitt bo. Den här gången ska jag inte på något seglarläger så jag ska undvika små skogs-
stigar, vi får se, det blir nog bilder därifrån oxo.

bild

i Andra om: , , , , , , , , , t

  8 comments for “Sommartorka i bloggosfären

 1. 26 juli, 2009 at 15:41

  Det är fint i den svenska skärgården i sommartid. Det är förmodligen landets bäst bevarade hemlighet? Man kanske skulle satsa lite mer på turism i skärgården? I Stockholm finns det ju stora möjligheter med båttrafik. Undrar om turisterna hittar ut i den svenska sommarhagen?

 2. Sven O
  26 juli, 2009 at 20:00

  När går besökssiffrorna uppåt igen då?

  • 26 juli, 2009 at 20:09

   Veckan innan skolan startar.. :-)

 3. 26 juli, 2009 at 20:12

  14 stick baravid 8 års ålder fick jag 294 stick efter att ha trampat i ett. … nån som fått fler och överlevt?

  • 26 juli, 2009 at 20:37

   Fy faan. Jag blev inte ens dålig, men jag hade träningsoverallsbrallor på mig och hade hela gänget i mitt högra byxben. Jag glömmer det aldrig… :-) Men hur får man 294 stick?

 4. Christer W
  26 juli, 2009 at 20:42

  Jag tappade en bisvärm in i overallärmen och armen blev dubbelt så grov, fast det var inte så farligt lite otympligt bara. Värre var det när en randigt asiatisk djungelorm bet mig, då blev jag ganska dålig.

  • 26 juli, 2009 at 20:44

   Det är mycket man inte vet om bloggens besökare… :-)

 5. Mikko
  27 juli, 2009 at 00:49

  som tur är så har jag aldrig blivit stucken av jordgetingar inte heller av vanliga getingar fast jag slog sönder ett jättebo :)

Comments are closed.