Snökanon, är det nåt som kidsen har hittat på?


Nu skriver praktiskt taget alla media om den kommande ”snökanonen” för oss här på Ostkusten i första hand. Även om jag drabbas av en lätt allergisk reaktion av snöoväder så kittlar det lite i oväderstarmen, minst en tumme hålls därför för att det ska ligga en gnutta verklighet bakom uttrycket snökanon.

Det finns också ett annat motiv, de bilder jag har på snöoväder har jag redan visat ett par gånger förut. Det skulle med andra ord vara skojigt att förnya bildförrådet rejält. Jag vet dessutom om ett antal genrebilder som jag skulle vilja ta, bland annat en sladdande bil, ambulans/-
polis med blåljus i snörök, dikeskörd personbil, fast där har jag redan några stycken tror jag. Kvinnan som släpar sin arvinge i pulkan här till höger håller ett par gånger till, likaså bussbilden.

Jag postade en annan snöbild tidigare idag på Bilderblogg.se, alla inser att genrebilder behövs. Jag inbillar mig på goda grunder att bloggens besökare gillar när det skrivna också illustreras med ett fotografi eller med en teckning. Om inte annat så blir det mer över-
skådligt och lättläst inbillar jag mig.

När jag lyssnade på nyheterna tidigare idag så talade man om tre decimeter nysnö här på Ostkusten. Nu tror jag att det är väldigt svårt att prognostisera mängden snö, men visst kan det bli tre decimeter, men det kan också bli en halvmeter. Det sista utifrån det faktum att havet utanför är isfritt och att det kommer råda ostliga vindar. Det bästa vore således att jag skulle ha fyra-fem timmar på mig. Dels för att fotografera lokalt här i Haninge, men också för att åka in till den stora staden för att fotografera de vedermödor som medborgarna där utsätts för.

Där kanske man borde ställa sig i en brant nedförsbacke någonstans för att fotografera vad som händer bilister med dåliga däck, sådant är skojigt så länge det inskränker sig till plåtskador.

Nu flaggar olika vädertjänster för att snöandet ska börja sent i morgon eftermiddag, och eftersom det kommande vädret ska fortsätta något eller några dygn så kan besökarna här räkna med lite nya snöovädersbilder..

it Andra om: , , , , ab1 svt sr ex dn1 svd gp


7 svar till “Snökanon, är det nåt som kidsen har hittat på?”

 1. Fantastiskt med dina härliga bilder på både människor, djur och natur.
  Måste fråga, heter det snökanon eller snökanón?

 2. Det var väl i fjol man började dilla om begreppet?

  Är det något nytt som monsterstormar eller?

  Bautakanoner och dito stormar kommer om ett år!

  ;)

 3. Snökanonen Fredrik har sett till så det ligger drivor med snömos runt rosenbad.