Sensationella bilder från Eyjafjallajökull


[column width=”49%” padding=”2%”]
Jag har vid ett antal tillfällen talat mig varm för Boston Globes ”webbilaga” som de kallar för BigPicture. Idag upptäckte jag deras nya bilder från Eyjafjallajökull och jag kan inte annat än att skriva om det.

Det är bilder som tydliggör miljön just nu vid vulkanen, bilder som ingen tidning kan trycka annat än på mycket dyrt konsttryckpapper, och dagstidningarna har inte en chans att återge bilder i det här formatet via sina vanliga hemsidor. Boston Globe visar bilderna högupplösta på webben i formatet 990 pixels bredd. Så har du inte favoritmarkerat dem innan så kommer du att göra det idag, jag lovar.

För oss som gillar att fotografera kan det dock kännas lite dubbelt, men vi får trösta oss med att Boston Globe inte samarbetar med en (1) fotograf utan tio tusentals. De flesta av oss kommer aldrig i närheten av den sortens händelser som de visar upp bilder ifrån, men visst kan vi njuta av pressfotografi när det är som allra bäst?

Här har du Boston Globes bilder från Eyjafjallajökull

Tags: , , , , , , ,

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″] Eyjafjallajökull

intressant svd123 ab12 ex dn1234 t
[/column]


3 svar till “Sensationella bilder från Eyjafjallajökull”

  1. Jag såg några andra bilder i en utländsk tidning. Man skall helt klart äga en biltvätt på Island. Snacka om skit vulkanen sprutar ur sig!

  2. Whääätt!! Seriöst, vilka underbara bilder! Tack för länken Jinge! Du är bäst!

  3. På Boston Globes länk ovan tyckte jag att nr 33 var bäst (vulkanen bilder) Vilka har varit på Island föresten?