Röda segel på Riddarfjärden

Jag var in till den kungliga huvudkommunen idag för att träffa en gammal kompis för en fika på söder, på vägen mot centralen efteråt så hittade jag denna båt, först hade jag hoppats på att det var en gammaldags öka, men gammal ser den ut att vara ändå.

Jag vet inte varför men jag är oerhört svag för röda segel. Helst av allt så ska det vara en Storöka från Stockholms Skärgård, jag kan se mig själv i en sådan båt, med helskägg, vegamössa och blåskjorta. Jag har testat att segla med en Mellanöka en gång för många år sedan och det var inte helt lätt.

Just den dagen var det lite kastvindar, vilket hade kunnat ställa till det om jag inte haft en mer erfaren ök-seglare med mig. Båten på bilden är kölförsedd, säkerligen är den fyrtio-femtio år gammal, den får duga eftersom det sällan är riktigt gamla skärgårdsbåtar i innerstaden nu för tiden. Större bild på den finns här.

it Andra om: , , , ab1 dn svd sr


6 svar till “Röda segel på Riddarfjärden”

  1. En bohusjulle som kommit på fel sida Sverige. Har ingen akterspegel, som både eka ock öka har. Bohuslän är det landskap som ligger
    norr om, av en del hatade staden, Göteborg.