Soluppgång i Haninge
En ny dag har börjat, bilden tog jag nyss från mitt fönster. Husen i bakgrunden är Brandbergen som ligger ett par kilometer rakt österut. Östen är röd, men på bilden är den på väg att bli blå, hoppas att det inte är ett tidens tecken..

AB: ”Vid 17-tiden på eftermiddagen kom larmet. – En man ringde in och sa att han hittat en låda med dynamit, säger Christina Johansson, informatör på Stockholmspolisens länskommunikationscentral. Lådan stod innanför en låst grind vid ett brofäste i Södra Riddarholmshamnen i Stockholm. SL som har ansvar för grinden kontaktades och har låst upp den. Bombtekniker har gjort bedömningen att det rör sig om dynamit, efter att polispatrullen som var först på plats skickade en bild till dem. – Den har legat där ett tag och är förmodligen ganska gammal. Via bilden har de har gjort bedömningen att den kan ha legat där i 50 år, säger Christina Johansson.”

Gammal dynamit kan vara farlig, det behövs inte mycket för att nitrot ska självtända. Men det är egentligen en annan sak som får mig mest förundrad, Södra Riddarholmshamnen? Menar man kajen nedanför Hovrättens administrativa lokaler, den kajen som är vänd mot Helikopterplattan? Har den i så fall någonsin kallats för hamn?

Uppdatering: 04.00 berättade Ekot att fyndet är flyttat.

it Andra om: , , , , , ab ex dn svd sr


2 svar till “Soluppgång i Haninge”

  1. oj för 50 år sedan fanns det dyamitharrys, redo att spränga nåt i luften…vad hände för 50 år sedan…vad var det som skulle sprängas….

  2. Det var SL:s förråd, så det var säkert kvarglömt när det inte hade gått åt.

    Jag såg inte månen först Jinge, snygg bild!