Överreklamerat Snöoväder

Som vanligt då kanske jag ska tillägga. Visserligen uppvägde blåsandet till en del de uteblivna snömängder som SMHI prognostiserat, för det blåste friskt under halva dagen igår och under halva natten.

Ordvalet överreklamerat använder jag trots att vädret orsakat trafikolyckor, denna helg är väl en av de mest olycksdrabbade alla kategorier. Mängder av bilister åker kortare eller längre sträckor för att hälsa på släkt och vänner och naturligtvis innebär det att många som inte är vana vid snö och halka ger sig ut på vägarna.

Av bilden framgår att det kommit ett par centimeter snö sedan det plogades igår mitt på dagen, och för barnen här i Haninge så kan man nog påstå att denna dag är perfekt för att göra snögubbar och bygga snölyktor. Det är verklig kramsnö ute nu, och snötäcket har nog vikt undan femton centimeter varav två nya tillkommit. Det snöar visserligen fortfarande, men det som faller nu är snöblandat regn.

Några käcka bilder på idogt snöfall fick jag inte, möjligen kan det komma sådana vid nästa ”snöstorm”.

intressant Andra om: , , , , , , ex svd dn t

  5 comments for “Överreklamerat Snöoväder

 1. 26 december, 2009 at 09:28

  Det smälte bort ganska duktigt när det blev plusgrader. Men nu fryser allt till is och det lägger sig ett tunt lager av nysnö ovanpå isen. Följden blir nog lite fler avåkningar i trafiken.

 2. Ken
  26 december, 2009 at 09:31

  Här i Stavsnäs har vi fått 7 cm snö i natt. Dom är ute och plogar överallt. Det blåste 21 m/s i natt klockan 2.
  Snövädret skall tydligen fortsätta fram till sent i kväll.

 3. PON
  26 december, 2009 at 11:28

  Blir lika trött varje gång media skriver att halka o annat väglag orsakar olyckor. De orsakar inte alls olyckor utan det är vi förarae som kör med för dåligt omdöme under rådande omständigheter. Jag körde inte fort säger någon. Nej kanke inte det men just då var det för fort. Även 2 km/ timmen kan vara fort. Prova fickparkera i 2km/timmen!!!

 4. Christer W
  26 december, 2009 at 16:15

  Överreklamerat!! Bah, det är ett farligt skitväder att vara ute och köra i, halt och moddigt med snöglopp är nog det sämsta tänkbara.

 5. Ken
  26 december, 2009 at 17:03

  Det är bara att vara hemma och ha det mysigt. Jag har gått över till affären ett par gånger och dit är det endast 160 m dörr till dörr. Dessutom har jag varit ute och mätt snödjupet. Köra får jag göra först på måndag morgon (ledbuss).

Comments are closed.