Nynäshamn, fartdårar och arga svanar, bilder
Jag stack ner till Nynäshamn nu på förmiddagen, jag hade egentligen tänkt mig att åka och titta på starten av Gotland Runt, men jag besinnade mig, antagligen var det knökmycket folk som skulle göra just det så jag åkte åt andra hållet, till Nynäshamn. Det blev en del segelbåtsbilder där också faktiskt, men motljus, hav och segelbåtar är inte en bra kombination, i alla fall inte då solen skiner.

Fartdåren fastnade på bild, sju knop står det på skylten men han höll minst tjugofem. Men det roliga missade jag att fotografera, svanen med illbattingar fotograferade jag, men det bästa gick inte att fånga på en och samma bild. Damens make fick nämligen syn på en simmande karl, och han blev mäkta upprörd. Efter angreppet så höll sig svanen på avstånd eftersom ”offret” simmade för glatta livet, synd kan jag tycka. Jag hade gärna visat en bild på en förbannad svan som sitter på huvudet på en simmare.

Av någon anledning så var det mycket amerikanska (?) turister nere vid Strandvägen i Nynäshamn, jag undrar om de har kommit med något kryssningsfartyg. Jag kanske själv ska mucka med den argsinta svanen, men antagligen gör jag inte det, den är ju bara orolig för att någon ska äta upp avkomman…

it Andra om: , , , , , , , ab ex svd dn


2 svar till “Nynäshamn, fartdårar och arga svanar, bilder”

  1. Svanar är inte att leka med. De kan nypa till rejält.
    Fina bilder.En annan färg på vattnet jämfört med här på västsidan.

  2. Många av dom större kryssningsfartygen kan inte gå in i Stockholm…alltså blir det Nynäshamn även om det heter Stockholm i ruttbeskrivningen.