Nu har våren kommit till Haninge, nåja


Idag var det sex grader varmt en stund på eftermiddagen, även om det inte kändes speciellt varmt eftersom det blåste. Grå moln och fuktig vind gör inte att vårkänslorna spritter direkt.


Enligt den aktuella femdygnsprognosen
så kommer dygnsmedeltemperaturen vara över noll grader veckan ut, och eftersom definitionen av vår är att det ska vara plusgrader så kan man nog anse att vintern är över och att vi nu har vår. Det betyder inte att det inte får bli minusgrader eller snöa mer, men vintern får inte återkomma mer än något dygn, och där är vi nog nu.

Nu illustrerar jag dessa rader med en bild på Förgätmigej, men det beror enbart på att jag ännu inte har tagit någon bild på Tussilago i år. Men det kommer jag göra den andra dagen med solsken, troligen redan i helgen om bara solen vill visa sig.

Ekot berättar just att de första tranorna har gått in för landning vid Hornborgasjön, i morse var det bara en och nu säger man på kvart i fem-ekot att det är två.

Andra om: , , , , , , , , , , , it

[tags]Vår, Sommar, Förgätmigej, Dygnsmedeltemperatur, SMHI, Väder, Årstider, 2009, Tussilago, Natur, Handen, Haninge[/tags]


7 svar till “Nu har våren kommit till Haninge, nåja”

  1. Förgätmigej. Undra om det inte ligger någon våryster symbolik i valet av blomma. :)

  2. Bilden på Förgätmigej får mig att längta enormt mycket till mitt sommar torp. Nu ligger stugan inbäddat under tjockt lager snö och omringat av kyla.

    Jinge, tog du fotot i fjol sommar?

  3. Om det också kunde bli en politisk vår efter denna bistra tid som vi lever i