Norges Ambassad – Dagens Bild
Idag var jag in en sväng till den kungliga huvudkommunen, tanken var först att åka med buss 69 ut mot Kaknästornet, men planerna ändrades när jag från bussen tittade upp mot Norges ambassad.

Många hade lagt ut blommor och det var en jämn ström med folk som passerade, många av dem som kom när jag var där hade med sig en ros, några grät och samtliga var allvarliga. Kameror åkte fram och tillfället förevigades. En kvinna på platsen var rejält ledsen, jag vet inte om hon kanske hade någon anhörig som var berörd, hon talade under alla omständigheter norska.

Flaggan var på halv stång stång och jag tror att de flesta som var där tyckte att det kändes bedrövligt. Så totalt onödigt, allt för att en sinnesrubbad nationalist har tänkt starta en privat revolution. En ung man som alltid har bott hemma hos mamma ända till den dag han bestämde sig för att hyra ett hus av en gangster och gå till historien. Det kan man konstatera att han lyckades med, men på andras bekostnad. (texten fortsätter under annonsen)


Själv undrar jag hur mycket vatten som hinner rinna under broarna innan den värsta uppståndelsen lägger sig. En hel del gissar jag, och ju närmare man har till Oslo och Utøya, desto längre tid kommer det att ta. Och i nuläget är det minst nittiotre familjer som aldrig någonsin kommer att glömma, och det värsta är att nästan alla är barnfamiljer som har mist ett barn. Och i vår egen Riksdag så har vi nationalisterna representerade, hade det här skett före valet så hade vi inte haft en enda. Här finns mördarens s.k. ”manifest”.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1234 ex1234 dn1234 svd123 ekot12 svt12 gp1


5 svar till “Norges Ambassad – Dagens Bild”

 1. The people in scandinavia are all insane, they feel sorry over 100 social democrats but the man who killed them, they are all from the same madhouse.

  ISP: TeliaSonera AB
  Organization: TeliaSonera AB
  Services: None detected
  Type: Broadband
  Assignment: Static IP
  Blacklist:
  Geolocation Information
  Country: Sweden se flag
  State/Region: Skane Lan
  City: Lund
  Latitude: 55.7

 2. Tack för bilden.

  Följande utmärkta och mycket tänkvärda kommentar av Hugh Robertson, Colorado, kan man läsa i New York Times:

  ”My father, who died a year ago at 98, told me just before that to ”watch out for the fundamentalists. They are going to destroy the world” These are people who are convinced they are ‘right’ and everybody else is wrong and must be destroyed. Their particular religious view is unimportant.

  This man hated the liberal government for allowing ‘wrong’ beliefs to be tolerated. The problem is that the tolerant people are in big trouble because they can never see this coming. It’s just not part of their worldview.

  It’s a worldwide problem. Most people come from the ‘live and let live side of things’ but by their very nature are not as passionate about it and are certainly not violent about it.

  So how do we protect ourselves from the fundamentalists without violating our own nature?

  My deepest condolences to all who died or who lost family members and friends to this insanity.”

  http://community.nytimes.com/comments/www.nytimes.com/2011/07/24/world/europe/24oslo.html

 3. Jag måste erkänna att jag blir en smula bekymrad hur olika grupper alltid försöker lägga skulden på andra grupper, även om de som utför handlingarna är ensamma galningar. När självmordsbombaren slog till i Stockholm förra vintern, var det många som försökte lägga skulden på alla muslimer i allmänhet, och de grupper och organisationer som attentatsmannen varit medlem i/aktiv i, i synnerhet. Samma sak gjordes initialt denna gång när misstankarna först riktades mot islamistiska terrorister. Nu när det istället står klart att det är en inhemsk terrorist, händer precis samma sak. Att alla som på något sätt kan förknippas med honom utmålas som medskyldiga. Det är min uppfattning att lika lite som alla muslimer sympatiserar med självmordsbombare, så sympatiserar alla främlingsfientliga med dessa metoder. Om vi börjar ge grupper skulden för det individer gör, kommer det bara innebära att motsättningarna i samhället kommer att öka. Jag tror att de personerna som begår terrorbrott är en viss typ av personer som begår terrorbrott och inte en viss typ av åsikter. Sedan är det förmodligen bara en slump, vilken agenda dessa personer blir engagerade i.

  Detta stödjer jag mig på av att det inom mer eller mindre alla åsiktsinriktningar finns enstaka individer som har begått det som lagen hade klassats som ”terrorbrott”. Här finns allt från högerextremister, till vänsterextremister. Muslimska fundamentalister, till kristna abortmotståndare, till djurrättsaktivister.