Mitt gamla hus – Dagens bild


Nja, inte mitt hus men väl mina föräldrars, själv har jag bott i samtliga lägenheter i huset, lite beroende på familjestorlek, det betyder barnaskara på svenska. Till mitt och de minas försvar så ska jag tillägga att huset då var gult med vita knutar. Det byggdes nere i Fors, söder om Västerhaninge, någon gång på 1800-talet. Husbyggaren kallades ”Svin-Kalle” och var någon slags slaktare och handelsman.

På taket huserade ett antal amatörradio-
antenner (SM0LRN var min signal) och inne i huset hade jag ett speciellt radiorum. Egentligen för litet eftersom jag hade ett jättelikt rörslutsteg för kortvågen. Minns inte om det var en eller två kilowatt, men det var i alla fall ett Drake L4B, tror jag att det hette. Resten av radioutrustningen var en komplett Drake-line och för VHF körde jag ICOM med ett 1000 Watt rörslutsteg. Jag var hyfsat bra på telegrafi och kan än idag läsa telegrafi om det inte går alltför fort.

Sådan information begrips bara av ett fåtal så bekymra er inte, jag ska inte skriva en massa information som endast ett fåtal begriper. Men en annan sak som jag såg idag var två måsar som häckar i ett träd. Jag har inte sett det förr, men det kanske är vanligt? Här ute brukar de normalt häcka på hustak såvitt jag förstår. (en av fåglarna ligger på ägg i redet nere till höger..)

it Andra om: , , , , , , , ,


3 svar till “Mitt gamla hus – Dagens bild”

  1. Vad fint att det finns kvar, somliga skulle döda för att kunna spåra sina rötter, men det är långt ifrån möjligt för alla.

  2. Såg en skrattmås ligga på rede uppe i en buske vid Råstasjön (Sundbyberg) för några år sedan. Tror det är rätt ovanligt. Men det är väl en naturlig variation. Skulle förhållandena ändra sig, exempelvis med mer vildmink, skulle trädhäckande måsar klara sig mycket bättre.
    Att de häckar på tak är mer naturligt. Många tak ser ju ut som stränder med grusbeläggning. För några år sedan häckade det en strandskata på taket till de gamla hangarerna, nuvarande Coop Forum, vid Bromma flygplats