Jag gillar Ekorrar – Dagens bild


Jag gillar ekorrar ifall någon händelsevis skulle ha missat den lilla detaljen. Jag tycker, antagligen som de flesta andra, att de är så sööta. Den övre fotograferade jag för ett par veckor sedan, och den tror jag inte att jag har visat förut. Den lilla bildens kurre har jag däremot visat.

Det kan till och med vara samma individ. Skälet är att de är tagna på nästan exakt samma ställe fast med några månaders mellanrum. Att de ser likadana ut har knappast någon betydelse i sammanhanget, ekorrar brukar se ut just så där. Det dröjer antagligen inte speciellt lång tid innan jag återigen visar upp bilder på någon nyfotogra-
ferad ekorre, nu börjar det som vi brukar kalla vårvintern, lite varmare i luften, något som gör att det blir lite extra fart på dessa djur.

Finns det någon annan som har fotograferat en ekorre så går det bra att mejla mig en bild, är den hyfsad så visar jag gärna upp den på den här bloggen eller på Bilderblogg.se där jag dagen till ära har en bild på en typisk allianskramare, fast en ur djurriket.

Nu har jag så pass många hyfsade ekorrbilder så jag funderar på att göra en liten fotobok, en sådan som man kan låta framkallningsföretag tillverka. Det vore skojigt att ge bort sådana till barnbarnen t.ex. i födelsedagspresent. Men då måste jag samla på mig bilder av flera djur, det fungerar nog inget vidare om syskonet redan har fått en exakt likadan..

it Andra om: , , , , , ,


4 svar till “Jag gillar Ekorrar – Dagens bild”

  1. Jag är övertygad om att barnbarnen skulle bli överlyckliga! Otroligt söta djur, så lätt att förmänskliga, också, eftersom de använder armarna, höll jag på att skriva, jag menar frambenen så näpet.

    Fin skärpa på det översta fotot. Teleobjektiv, eller är det en ekorre som är van vid människor?

    • Båda bilderna är tagna med samma kamera och objektiv på ca tre meters avstånd. De är 16,x Megapixel i original, möjligen är de lite olika ”förstorade” och/eller komprimerade. Jag antar att den/de inte är lika skraja för mig längre eftersom jag brukar stanna och prata med dem, dessutom har jag lagt ut fågelmat vilket de gillar att sno från fåglarna.. :-P