Isränna – Dagens väderbild


Det kan vara bra med en påminnelse om vad komma skall. För kyla, storm och drivis är vad som väntar oss nu, personligen så tror jag att kommande vinter blir den längsta och kallaste i mannaminne. Och för att sätta ett utropstecken på det påståendet så var det nödvändigt att plocka fram en gammal vinterbild.

Jag och några bloggarvänner brukar ibland diskutera fotografering, vi ägnar oss nämligen åt sådan då vi inte sitter framför datorn och skriver. Vi brukar alltid skilja på bilder och kort, orsaken är given, ett kort tar man då man ska dokumentera eller ha kvar ett minne från ett visst tillfälle. Av samma skäl kan man ibland tänka på bildkomposition, beskärning, färger och kontrast. Det finns mängder av sätt att komplicera en bild. Det absolut vanligaste är att börja prata om den.

Själv brukar jag skicka upp bilder till Google Earth som jag har berättat några gånger, en mycket intressant sak som ofta händer är att betraktarna ofta tittar på ”fel” bilder. Varje bild har ett unikt räkneverk, när jag tittar på det förvånas jag ofta över att bilder som jag tror kommer dra till sig uppmärksamhet, inte gör det medan bilder som jag tror inte kommer att ses av så många plötsligen har flera hundra visningar.

Det är ju också en tidsaxel, bilder som sändes upp för en vecka sedan kan naturligtvis inte ha hunnit få speciellt många klick jämfört med bilder som legat ute ett halvår. Och förr eller senare ska jag välja ut fem bilder och låta besökarna här rösta på en eller två av dem. Undrar om jag kan tippa slutresultatet…

it Andra om: , , , , , , ex dn ab svt


7 svar till “Isränna – Dagens väderbild”

  1. Jag måste inflika med en sak jag tror kan spela in i antal visningar på bilder på panoramio; de flesta bilder man lägger upp på panoramio hamnar även på google earth-kartan. Där kommer nog flera bilder att få klick enbart för att de ligger på en viss plats på kartan som man vill se, istället för själva bilden som sådan. Dessutom syns bilderna där bättre för ju fler visningar på dem.

    • Jodå, men populära platser har tusentals bilder. Jag tror att de flesta klicken kommer från folk som lämnat GE och gått till den som har lagt ut dem på Panoramio.

      • Det kan du iofs ha rätt i. Den förklaringen tycker jag låter bättre, då kan man känna att man har intressanta bilder istället för att de bara får slumpvis klick. Degt är ju ändå så jag själv brukar göra oftast.

  2. Känner man dig rätt så blir det många vinterbilder framöver. Man behöver sätta på sig vantar för att kolla denna blog… :-)

  3. Vad gäller vinter så anser jag att björnar har en sund syn på den årstiden. Jag har ett kyl/frysskåp i köket. Det räcker för mina ev. böjelser åt det hållet.
    Är uppväxt i Norrland med 30 grader snö och kyla till över knäna.