Intelligentian på Downing Street 10Jag ska fylla sextiofem år inom några månader så man kan ju tycka att jag borde ha varit med om det mesta som går att vara med om. Men icke, nu deklarerar nämligen David Cameron att han funderar på att göra huliganerna som bränt och slagit sönder – hemlösa. Dessutom vill han att deras familjer ska drabbas av hemlöshet som straff för att de är just – familjer.

DN: ”Storbritanniens premiärminister David Cameron har valt en hård linje för att hantera de som varit delaktiga i den senaste tidens upplopp. Enligt ett nytt förslag ska ligisterna och deras familjer kastas ut från sina statligt subventionerade bostäder.

I en intervju med BBC säger Cameron att det skulle vara ett sätt att ”tvinga fram ansvarsfullhet i samhället”. – Alldeles för länge har vi haft en för mjuk hållning gentemot människor som plundrar och vandaliserar sitt eget samhälle. Om man gör det borde man förlora rätten till den här typen av subventionerat boende, säger David Cameron till BBC.”

Inom vissa religioner, bland annat vår egen kristna lära, så står det i urkunderna att man kan välja att stena ihjäl människor som brutit mot lagen. Det är ett mysterium att han inte hugger till med det, men han har kanske inte läst bibeln? Men vad värre är, mannen med så lysande idéer som verkar hämtade ur FN:s skrivningar om de Mänskliga Rättigheterna, han tillhör samma parti som härskar i huset på den undre bilden.

Nu har de flesta redan förstått det, hans svenska kollegor har redan visat sig totalt känslolösa och kan inte stava till ordet empati, men rimligtvis tillhör det vår rättstradition att brottslingen ska bestraffas och inte vederbörandes familj. Om inte Reinfeldt hör av sig till Cameron och säger till så får han skämmas. Vår egen regering bör markera mot Englands regering, det är ingen struntsak att sätta sig över FN:s Mänskliga Rättigheter och EU:s motsvarighet.

Jag tog den här bilden idag eftersom jag har pratat om att tillbringa mycket tid i parken utanför Rosenbad i och med att jag blir folkpensionär. Jag kan ju roa mig med att dela ut flygblad till förbipasserande, flygblad som kan få någon lämplig rubrik som är anpassad till den rådande situationen. Men skulle man ha demonstrerat varje gång Camerons svenska kollega hade misslyckats så skulle man väl antagligen ha slitit ut ett gäng skor vid det här laget.

Till vintern får man väl ordna med en liten brasa, och eventuellt ta med något mot kylan. Men vi kanske blir några stycken så vi får väl ta den diskussionen då…

it Andra om: , , , , , , , dn12 svd12 ex12 ab1234 ekot svt


10 svar till “Intelligentian på Downing Street 10”

 1. Cameron låter som ett eko av två av 1900-talets värsta ledare, nämligen Hitler och Stalin. I Hitlertyskland och i Sovjetunionen så tillämpade man nämligen exakt den typ av ’familjestraff’ som Cameron säger sig vilja införa. Vill Cameron verkligen gå till historien som den brittiske premiärminster som förde in stalinistiska och nazistiska rättsskipningsmetoder i det brittiska rättsväsendet ?

  Jag häpnar över Camerons historielöshet och över den totala avsaknad av demokratiskt tänkande som verkar prägla honom. Inte ens George W. Bush var ju så galen att han ville straffa brottslingars familjer.

 2. Ja man undrar ju hur Cameron är konfigurerad, själv röstade jag på (M) men kommer inte att göra om det. Det verkar faktiskt vara så att det är vissa brister hos dem som är politiker i dessa partier, minst sagt.

  • Det är väl inget konstigt med högern de gjorde precis som de lovade, fast de sade ju inte uttryckligen att svårt sjuka skulle stappla till AF.

 3. … ni kunde kanske elda bildäck eller nåt utanför Rosenbad ? Skulle garanterat väcka uppmärksamhet, alltmedan ni protesterar mot Anna Hedborgs numera mycket konkreta broms i pensionssystemet.

 4. Cameron har rätt attityd mot dessa ligister.
  Om de förstör sina enga bostads-området; butiker, etc. där de några dagar tidigare har köpt mat till hemmet; och deras familjer kan inte lägga en ord mellan, så är det rätt att hela familjen straffas!
  Lägg militären till städerna som trabbas, det är den enda sätt att stävja den accumulaterande idiotin!

 5. Skenbar ansvarsfullhet & allvarsrynkor, det är vår tids melodi. Och givetvis bör landsvägsrånare i lackskor som plundrar samhället i källaren & för upp rikedomarna på vinden få fiskarna uppvärmda! När ska sådan finklädd huliganism stoppas? Fast att be alliansen göra något åt några samhällsproblem (särskilt då sommartid eller runt jul)…då är det nog bättre att fråga sorken eller skatorna.

  • Jaha, och dom stjäl betydligt mer av våra skattepengar och pensioner.
   Snart är det kanske vi som aldrig bråkat riktigt ordentligt som ställs på gatan
   och sällar oss till
   de växande hemlösas skara.
   Pensionerna kan krympa ohejdat i det här systemet.
   Ohly är den ende som verkar vilja ta itu med eländet läste jag igår
   på Text-TV.
   Rensvält tänker inte ge något till de som inget har, det har vi papper på att
   han sagt, fähunden!

 6. Accepterar man inte mänskliga rättigheter så har man ingenting här att göra. Gå och kommentera på toa istället. / Jinge