Inglasad balkong?


[column width=”49%” padding=”2%”]
Trots att jag fortfarande plågas av min ischias så orkar jag ibland titta ut genom fönstren. Jag ser att en av mina nya grannar inte har glasat in sin balkong, något som de flesta i det aktuella huset har gjort.

Dessutom finns det kvar balkongmöbler ute, något som tyder på att de boende där är tvättäkta optimister. De kanske sålde villan för att flytta till en lägenhet för att slippa snöskottningen, vad vet jag.

Tittar de uppåt så får de se en försvarlig snödriva som förr eller senare kommer ner, kanske inte någon livsfara direkt men likafullt något som behöver åtgärdas. En gissning från min sida blir dock att de kommer att glasa in den där balkongen inom kort.

Den aktuella balkongen saknar dessutom tak, vilket gör att den inte är speciellt användbar då det regnar. Det är klart, just nu är det – 10.4° Celsius så det är nog inte många som är ute ens på de inglasade balkongerna…

intressant Andra om: , , , , , , , t

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]örnens väg

[/column]


16 svar till “Inglasad balkong?”

 1. Brukar läsa din blogg och alla dess viktiga inlägg. Kunde därför inte låta bli att skratta högt när jag läste detta inlägg. Haha vilken enorm kontrast mot de annars så viktiga ämnena. SAAB avvecklas, klimatmötet går åt helvete å så din granne som inte har inglasad balkong =).

  • Ööh, salt kanske inte är så smart med tanke på armeringen, det går ner i betongen tillsammans med fukten och käkar upp armeringsjärnen rätt snabbt.

   • Ojdå, hade jag ingen aning om (jag jobbar visserligen med fastigheter men inte på konstruktionsnivå)

    Göra upp en liten brasa istället då? :P

   • Det brukar följa med, ja.

    Efter ombildning upptäcker man att tidigare ganska normala grannar gradvis utvecklar en helt ny inställning till sin omvärld, sedan kommer anslagen om allt som är förbjudet. :)

 2. Haha.Sökte på inglasad balkong och fann denna blogg.
  Kollade på bilden och såg att det var mitt hus.=)
  Och min balkong är den som är inglasad.
  Att just denna balkong inte är inglasad beror på att lägenheten är osåld och att HSB är lata och inte tar in möblerna
  Kul att se huset från ett annat perspektiv

  • Festligt. Men i den gaveln är ingen balkong inglasad. Ska kanske fotografera husen med vidvinkel så att du får se helheten.. :-/

 3. Min lägenhet är den med cyklar på.
  Lägenheterna på gaveln är femmor.
  De är lite svårsålda med tanke på den ekonomiska situationen.
  Bara en av de tre är sålda

  • Ok, den balkongen som jag ett antal ljusdioder som juldekoration.

   Jo jag har förstått att en del lägenheter är svårsålda. Huset blev färdigt i samband med att ”krisen” drabbade ekonomin, men sådana saker är relativt kortsiktiga i alla fall. Såg att man säljer lägenheterna nu med 0.- i månadsavgift de första tolv månaderna. Hjälper inte det så kommer de i alla fall att hitta sina köpare inom något halvår. Jaha ja, jag ser vem som är bredbandsleverantör. Jag har hittat ett antal routers, varav minst en utan password eller annan inloggning. Mums för fildelare…