Halkan drabbar Skåne


Halka, Vinter, Haninge
Idag kan vi vänta oss halka i stora delar av landet, SMHI och tidningarna varnar, bilden ovan är från Haninge just nu, gissa hur det blir när temperaturen har sjunkit ett par grader…

Att vägar översvämmas söderöver är knappast något att förvånas över, med tanke på en lokal diskussion om Skåne på denna hemsida så tycker somliga att det inte gör så mycket om skåningarna får ta fram flytvästen. Dessvärre så räcker inte det, några kommer säkert att råka illa ut, något som inte är lika roligt.

Att bilister lever särskilt farligt är ju knappast ovanligt, det är bara att hålla tummarna för att de enda som ska tjäna på vädret är bilplåtslagarna och inte begravningsentreprenörerna. Bilder på Google Earth

it , , , , , , , , , ab ex svd123 dn12 svt


9 svar till “Halkan drabbar Skåne”

  1. ”…så tycker somliga att…”
    Värst vad blygsam du var då. Somliga är ju liktydigt med dig som väl i princip sysslar med hets mot landskap :-)
    Men det skall bli så skönt när ni däruppe byggt klart mångmiljard-satsningen på en ringled så man kan ta sig förbi er snabbt.
    Här nere investerade vi i tågtrafik istället för bilar, men så är vi ju lite efterblivna också :-)

  2. Ja, speciellt måste väl vargen där uppe till höger ta det försiktigt. Den ser inte ut att ha förstått skylten för övergångsställe längre bort. La du du dit vargen själv, eller…? :-)

    • Vilken varg? Är det inte en lösspringande hund? :-) Jag tror att Fredrikzon upptäckte djuret först, sedan ficks jag ett mejl oxo från en läsare som såg den, men hundratals har sett bilden utan att kommentera den särskilt, så folk är väl avtrubbade av gråvädret..