Gålö, vackrast i Haninge?
Jag var nere en sväng på Gålö idag på förmiddagen, vädret var mer än bra, det var till och med lite för varmt. Rådjursbilden är standard, rådjursbild typ 1 A. Ingen speciellt bra bild, och geten tyckte uppenbarligen inte om att bli siktad på med en kamera.

Holken här till höger sitter i en gammal ek. Det ser ut som om den har suttit där ett tag, det är någon sorts lav som växer på taket som bidrar till dess air av anno dazumal, gissningsvis har den suttit uppe i minst 15-20 år, kanske längre än så. Men jag såg ingen fågel där, inte heller hördes det något pipande från hungriga fågelungar.

Igår skrev jag om järnåldersgravfältet i Jordbro, men Gålö är också värt en utflykt. Öringfisket känner de flesta sportfiskeintresserade till. Man kan nämligen fånga havsöring från klipporna mot Mysingen, men annars så finns det många fina strövområden att välja på. Utan att bli som rena turistpropagandan för Haninge så kan jag berätta att det går bussar ut från Västerhaninge, men kolla tiderna först på sl.se

Jag antar att kommunen har något slags turist-
karta på hemsidan, kolla gärna det. Det finns flera

badplatser och idag sjöng västergöken vid slutet av promenaden, samma gök var östergök på ditvägen..

Har man med sig en kamera så kan jag lova att man kan fotografera diverse djur, rådjur finns det mycket gott om bland annat.

it Andra om: , , , , , , ,


15 svar till “Gålö, vackrast i Haninge?”

 1. 2 fel av 3.

  Jag har aldrig varit moderat.

  Jag tycker Hänt i veckan (Se och Hör heter de väl förresten numera) är en lögnaktig skvallertidning.

  Man jag gillar kungahuset. Särskilt mycket uppskattade jag Viktorias och Daniels bröllop förra sommaren.

 2. Passar alldeles utmärkt med lite turistinfo om Haninge, flyttar nämligen dit snart.

     • Ok visar hur lite koll jag har på området =). Vallagränd, säger det nått då?

      • Vallavägen troligen.. :-P Jag har bott på Vallavägen 9 för en massa år sedan.

       Jo, jag borde skriva mer om kommunen, men det är en stor kommun och bara att täcka in det viktiga skulle ta flera år. Men, och det tycker jag är viktigt, jag har bott här sedan 1961-2 (femtio år) och trivs utmärkt. Men den har växt något otroligt sedan jag kom hit, nu tror jag vi är lite över 70 000 innevånare.

 3. Kommunen är visst rädd om Gålö, för några år sen fick min vän Janne Lundell & hans 2 hästar i uppdrag att ta bort fällda trän. Hästar lämnar inga spår i naturen som en traktor eller annan skogmaskin gör.
  Jag hittade din blogg för en vecka sedan men kommer att titta in så gott som varje dag. ÄLSKAR ifrågasättande av medias ”nyheter” & annat kritiskt men även som guldkorn du serverar – Tack !

  • Det finns all anledning att vara rädd om Gålö. Det är vackert så att det gör ont i kroppen. Bara att knalla in från Dalarövägen visar på mycket vacker natur, och då finns det ännu vackrare ställen.. Att släpa träd med häst verkar riktigt..