Fågelbordsfotografen, Dagens Bild 2


Ibland när jag sitter och läser, eller lyssnar på radio, så har jag kameran bredvid mig. Det är bra eftersom det ibland kan komma udda besök till talgbollar och jordnötspåsar och jag väntar fortfarande på den första Azurmesen.

Men det är en underlig sak som jag har lagt märke till, ibland kan det finnas ett tiotal blåmesar, talgoxar och nötväckor på besök sam-
tidigt. Övriga standardgäster är kajor, duvor och en och annan Stor hackspett. Men det underliga är att fåglarna ibland försvinner helt och hållet, inte en endaste liten flaxande typ på en halvtimme eller längre. Jag begriper det inte, dessutom ser man dem inte heller bland de omgi-
vande träden och buskagen.

Jag undrar förstås om de möjligen har sett en sparv-
hök, eller sparvuggla. Jag har tittat själv efter dessa rovfåglar och har vid ett par tillfällen sett sparvhöken svischa förbi, men det blir aldrig så att den sätter sig så att jag ser den, det verkar snarare som om den är ute på patrullflygning. Nåväl, jag rekommenderar alla att hänga ut lite talg eller annat godis och sätta sig på andra sidan fönstret med kameran i högsta hugg, det blir garanterat ett antal söta bilder på våra bevingade kamrater.

Det gör givetvis ingenting om dessa fönster är ordentligt rengjorda innan, det var inte mina vilket ska åtgärdas. (Bilden på talgoxen är bara en timme gammal..)

it Andra om: , , , , ,


5 svar till “Fågelbordsfotografen, Dagens Bild 2”

 1. Du är en helt fantastisk fågelfotograf. Avundas dej också andra djur och naturbilder.

 2. Det är märkligt att trots att vi verkligen har skilda åsikter i visa frågor, så har vi ett gemensamt intresse nämligen att beundra fåglarna i trädgården.

  Du väntar på din första Azurmes medan jag väntar på mina Stjärtmesar (de kommer alltid i par).
  Att döma av bilden, så handlar du inte specialfoder till olika fågelarter.

  Mina fåglars beteende (matlusten) redan i september månad, tider på att i år blir det minst lika frostig vinter som 2010.
  Alltså lär de behöva ren energikaka. I följande länk hittar du tipps om energikakor för fåglarna – http://www
  Av erfarenhet kan jag rekommendera de tre läckra smakerna (original, frön och insekter) som ingår i ett kombipaket med tre energikakor.

  I vintras hade jag 11 foderstationer i trädgården, de äter en ur huset.

  Nötväckor är otroligt klipska, till skillnad från pilfinkar som visar sig i stor flock, för det är bara då de känner sig trygga.

  • Nej jag köper sällan specialfoder, om jag hade haft hus/tomt skulle jag satsa mer, och oxo lära mig mer. Nu har jag två/tre olika slags frön, talgbollar och jordnötter. Har jag fläsk så får alltid fåglarna fett och svål. Nu bor jag i lägenhet så jag får smyga med fågelmatningen, men i gengäld så har jag dem direkt utanför vardagsrumsfönstret. Men först om ett par veckor så kör jag i full skala, snabbare om det kommer en köldknäpp.

 3. Lägenhet och talgbollar hängande i en ståltrådskrok under en uråldrig termometer utanför köksfönstret.