En vinterbild att svalka sig medJust nu hotar Aftonbladet med att ”den tyska supervärmen” är på väg hit, man visar en bild som gör gällande att det i Tyskland idag är mellan tjugo och tjugoåtta grader varmt. Av princip så undviker jag att klicka på det många tidningar kallar ”TV” så jag vet inte säkert.

Men visst, idag har det varit skapligt varmt och blir det varmare så blir det nog jobbigt för mig och andra med hjärtbesvär. Själv har jag fyllt upp badkaret med vatten på 17-18° förr om åren då det har varit värmebölja, då har jag kunnat krypa ner en stund, något som garanterat piggar upp. Man kan dessutom plåga sig en stund extra i det kalla vattnet vilket påverkar välbefinnandet på ett radikalt sätt.

Visst kan man titta på en bild också, frågan är väl om den har någon svalkande effekt, möjligen inser man hur bra man har det, för om bara några månader så finns risken att vinterbilden faktiskt avbildar verkligheten. Själv minns jag inte hur kallt det var då jag tog bilden, men att det var kallt minns jag. Den är tagen ungefär hundra meter från min port, och himlen brinner inte, det är gatubelysningen som spelar betraktaren ett spratt.

Själv så har jag planer på att vara på resande fot i några dagar, det betyder att jag hoppas på svalka, men det är nog inga större problem eftersom jag faktiskt ska besöka ett par öar i skärgården och dessutom sticka till Visby en sväng. Värmen brukar inte vara speciellt besvärande om man inte finns på fastlandet, möjligen får jag ta med mig badbyxor och ett rejält badlakan, för såvitt jag har hört så håller havsvattnet ungefär den temperatur som jag brukar ha i kylvattnet i badkaret.

Det lutar med andra ord åt att det kommer många bilder på Bilderblogg från dessa utflykter, och kanske en och annan här på Jinge.se, vi får väl se..


i Andra om: , , , , , , ab dn12 sr svd


3 svar till “En vinterbild att svalka sig med”

  1. Kul! Ser fram emot fina bilder att kika på under tiden man tar paus från badkaret ;-)

    • Javisst, man kan ju aldrig vara riktigt nöjd. Antingen är det för varmt, eller också för kallt. Aldrig riktigt lagom ;-)